fönster reparation: hur man kan reparera en trasig fönstermotor

Om fönster inte kommer att röra sig när du trycker upp och ner knappar, du är i för en fönsterreparationsprojekt. De flesta människor går till deras mekaniker för denna typ av fix, men du kommer att spara en hel del pengar på arbete genom att fylla i jobbet själv. Om budgeten är en stor fråga, kan du spara ännu mer pengar genom att hitta en billigare fungerande motor från en lokal delar återvinnings platser eller på Internet, snarare än att betala för en ny motor från en mekaniker (beroende på vilken typ av bil du kör, det kan finnas en väntetid om det måste beställas i).

Innan du börjar, om bilen har en krockkudde som du kommer att arbeta nära, måste du koppla bilbatteriet som en försiktighetsåtgärd.

Steg 1 – Ta bort dörrpanelen

Använd en pick eller en skruvmejsel för att ta bort dörrpanelen. Gör detta genom att ta bort skruvar av dörrhandtag eller längst ner till vänster om dörren. Titta noga, de inre dörrhandtaget skruvar ibland dolda.

Steg 2 – Ta bort plastisolator

Bända öppna klipp i botten av dörrpanelen med spackel eller plastklämma verktyg som inte skadar lacken på din bildörr. När alla skruvar / nitar har tagits bort från utsidan panelen lyft luckan. Du kan behöva jimmy runt lite innan det lossnar.

Steg 3 – Ta bort Fönsterglas

Dra försiktigt plastisolatorn tillbaka, vilket kommer att utsätta ledningar och mekanismer som utgör det inre arbetet i dörren.

Steg 4 – Ta Regulator och Motor

Dörren kommer att knytas med kablar och dörrlås mekanismer-ta bort dessa genom att klämma klipp.

Steg 5 – Byt Motor

Lossa klämmorna på fönster bultar finns på toppen insidan av dörren genom att ta bort skruvarna. Bända fönster ut.

Steg 6 – Installera

Steg 7 – Test

Använd en borr eller skruvmejsel för att ta bort skruvarna och spänna hållregulator och motor på plats. Ta regulatorn. Om att få regulatorn ut hålet i dörren är svårt, se till att armen fäst vid fönstret banan är i det övre läget.

Separera motorn från armen som rör fönstret upp och ner genom att borra ut de små nitar som håller armen till motorn. Placera regulatorenheten på en arbetsyta. Vissa elektriska fönsterregulatorer är utrustade med en hjälpar-fjäder med spänning som kan vara till hjälp, men var försiktig så att inte skada spänningen balans.

Sätt regulator och motor tillbaka i dörren och fäst med skruvar, divots eller bultar som höll det i början. Sätt och säker fönsterglas och sedan lägga dörrpanelen tillbaka på plats. Om hålen inte rikta upp ordentligt, justera den arm som höjer och sänker fönster. Anslut motorn och undre fönstret tills de rada upp medan du håller motorn på plats. Du kan installera skyddsplast om du vill, men det är inte nödvändigt. Du kan nu återansluta bilbatteri.

Slå på tändningen och testa ditt arbete. Om fönsterhissmotorn fungerar, bör fönstret gå upp och ner automatiskt när du trycker på dem upp och ner knapparna

Om det fungerar, väl utfört arbete! Om inte, ta bilen till en mekaniker.