för- och nackdelar med att använda emalj billack

Emalj billack appliceras på bilar, lastbilar och andra fordon, eftersom dess hårdhet tål många element. Emalj billack kommer också att ge ditt fordon en klar och mycket rent utseende. När beslut fattas om du vill använda emalj billack du kommer att vilja veta alla för- och nackdelar först. Emalj billack är bara en typ du kan välja mellan och är i fokus för den här artikeln. Här är några av de fördelar och nackdelar med att använda emalj billack.

När du vill ändra färgen på bilen lackfärg kan vara ett bra val. Du kan ha kroppen i bilen våtslipas. Detta kan sedan användas för att bestämma om det föregående lagret av färg hade härdare i den. Detta är viktigt eftersom en färg med en härdare i det är den bästa färgen för att täcka. Emalj billack kommer att kunna ansluta sig bättre för denna typ av yta.

Pro: Ändra Car Color

Om du inte vill krångla med allt det hårda arbetet med att måla din bil sedan emalj billack med akryllack genomsyras i det passar dina behov. Med de flesta billack du kommer att behöva ta bort den övre skikt av färg till metallen och sedan måla med primer. Om bilen tidigare målade denna typ av emalj billack kommer att följa den tidigare lager av färg. Andra färg kommer att glida av kroppen och jobbet måste göras om igen.

Pro: akryllack

Emalj billack kommer att acceptera en klarlack utan en fråga, eftersom det kommer att hålla sig till nästan alla ytor. Vissa emalj bil färger är under standarder och klarlack kommer inte ordentligt fästa. Om detta är din situation kan du våt sand ytan och sedan lägga till en klarlack.

Pro: Klar beläggning

Emalj billack är inte skapade lika och vissa märken kommer inte att acceptera en klarlack. Om bilen behöver ett nytt skikt av färg måste du ha bilen prepped. Det är en bra idé att kolla med tillverkaren av emaljen billack du planerar att använda för att se till att den kan ta emot klarlack. Detta gäller även för tillsats av en akrylemaljlack för en extra glans. Du bör också leta efter en emalj billack med härdare i det.

Con: Blandning Klarlack med emalj billack

Det finns många färgalternativ till emalj billack som är billigare att använda. Emalj billack på lägsta skala är billig, men när härdare och andra tillsatser läggs till det priset hoppar högre.

Con: Kostnad

Emalj billack, till skillnad från de flesta andra billack, torkar inte bra på egen hand. Emalj billack måste bakas på bilen.

Con: torktiden