måla en betong fågel bad

Måla din betong fågel bad kan vara ett bra sätt att lysa upp din främre eller bakgård. Så att ni skjutas upp genom jobbet upplevda svårigheter, kan det intressera dig att veta att måla en konkret fågelbad kan vara ett roligt och enkelt åtagande.

Innan vi går att måla din betong fågel bad, måste du ge det en kraftig rengöring. Börja detta steg genom att kombinera varmt vatten med en mild flytande tvål inuti en tom sprayflaska. Nästa, säkert täta flaskan och ge den en grundlig skakning. Du kommer att behöva tillämpa rengöringslösning till din fågel bad, med särskild uppmärksamhet på några märk smutsiga områden. När din dammsugare har tillämpats, använd en hård borste skurborste för att rensa någon caked-on smuts, skräp eller smuts. Efter att framgångsrikt rengöring din fågel bad, spola bort eventuell kvarvarande rengöringslösning med en trädgårdsslang och tillåta badet att lufttorka.

Steg 1 – Rengör din fågelbad

Nu när din nyligen rensade fågelbad torkat helt och hållet, är det dags att tillämpa dina konkreta sealer. Starta den här processen genom att lägga din fågel bad ner på en presenning eller förbruknings handduk, sedan vända den upp och ned. När badet har positionerats korrekt, använd en pensel för att tillämpa dina konkreta sealer på utsidan av badet i breda, även stroke. Det rekommenderas att du använder en giftfri sealer för denna uppgift, eftersom det inte kommer att skada något djur som kommer i kontakt med din fågel bad. Efter att ha placerat ett färskt skikt av sealer på badet exteriör, låt den torka över natten på ett säkert, väl ventilerad miljö. Upprepa detta steg för fågelbadet interiör.

Steg 2 – Lägg till din Concrete Sealer

Efter att ha gett din sealer tid att torka helt, är det säkert att använda din primer. Börja detta steg genom att återigen vrida betong fågel bad upp och ned och med en ren pensel för att applicera ett skikt av primer till badet utsida i breda, även stroke. Efter att primern torka i den tid som anges på produktens förpackning, tillämpa en annan lager primer till den inre delen av badet, låt det torka.

Steg 3 – Lägg till din Primer

Nu när primer och sealer har tillämpats, du är redo att börja målningsprocessen. På samma sätt som din primer och sealer, börjar lack genom att vrida din fågel bad upp och ned. Använd sedan en ren pensel för att tillämpa din färg till badet utsida i slät, jämn stroke. När det yttre helt har målat, ge det gott om tid att torka, slå sedan badet över och fortsätt att måla det inre på ett liknande sätt.

Steg 4 – Måla din fågelbad

Efter din inredning färgen torkar, rekommenderas det att du använder åtminstone ett ytterligare skikt av färg till båda delarna av din fågelbad. Innan vi går att göra detta, måste du upprepa steg 3. För detta ändamål se till att tillämpa ett nytt lager primer för varje ytterligare skikt av färg.