målning betongväggar och murade ytor

Brian Simkins är en frilansande författare som bor i Chicago. Han tycker om att använda hans 14 år av hem förbättring erfarenhet att utbilda och utrusta nya husägare.

Du kan använda ett färskt skikt av färg för att gjuta nytt liv i en gammal källare, en yttre murad vägg, tegel, eller till och med ett garage golv. Med rätt förberedelser kan måla ytor som dessa vara enkel, och slutresultatet kommer att vara värt ansträngningen.

Steg 1 – Rengör ytan

Som med de flesta målarprojekt, är förberedelse den största nyckeln till framgång. Om det alls är möjligt, makt tvätta ytan först. Detta är det snabbaste och enklaste sättet att ta bort gammal färg och eventuellt skräp som kommer att störa med ny färg. Använd högtryckstvätt med vissa blekmedel eller fungicid om det finns mögel eller alger närvarande. Du kan dock arbeta inne, eller på en plats där röran av en makt bricka är inte lämpligt. Om så är fallet, ta itu med rengöring med en skrapa och en stålborste istället.

Steg 2 – Gör eventuella reparationer

Efter det att all lös färg och skräp har tagits bort, se till att underlaget är rent. Någon olja eller fett på murverk ytan kommer att blöda genom färgen, orsakar missfärgning och eventuellt störa livslängden av lack. Använd tri-natriumfosfat, också helt enkelt känt som TSP, för att rengöra betongytan innan några produkter. Sätt på skyddsglasögon, handskar och en ansiktsmask, sedan blanda din TSP renare i en hink enligt tillverkarens anvisningar och skrubba den på ytan med en skurborste för att avlägsna fett eller olja och se till att din färg kommer att hålla bra .

Steg 3 – Välj din färg

Om du har några defekter i ytan för att reparera, använda en enkel, färdigblandad betong patch för att åtgärda dem efter rengöringen. Se tillverkarens rekommendationer när man försöker bedöma hur länge plåstret ska torka innan de målas.

Steg 4 – Seal och Prime

När du väljer din färg, är det viktigaste att tänka på plats. Där färgen kommer att tillämpas? När du vill använda interiör över utomhusfärg -eller vice versa-är ganska självförklarande. Många tillverkare faktiskt göra särskilda murverk färger, och vissa är även betecknas som golvfärg, så du bör inte ha svårt att hitta vad du behöver om man är uppmärksam. Det finns också tillsatsmedel för din golvfärg som kan ge det lite textur eller grepp. Detta material är billigt och inte ändra färg men hindrar de glider som kan uppstå när blöta fötter slog en hala golv. Vissa satser kommer också med dekorativa chips som läggs som färgen appliceras.

Steg 5 – Måla Surface

Om du använder en oljebaserad färg och grundfärg, behöver du lacknafta eller thinner för att rengöra dina borstar, och troligen själv.

Nästan alla murverk yta måste både förseglas och primas innan färgen appliceras. Sealer är ofta tydlig, men håller fukten från att komma igenom betongen. Detta är särskilt sant i källare, som tenderar att hålla fukt i alla fall. Om du är osäker på om din källare har förslutits eller inte, tejp alla fyra sidor av en kvadrat med plast kök wrap på golvet och låt den stå 24 timmar. Om golvet inte har förseglats, kommer du att se kondensvatten mellan plastfolie och golvet som har avdunstat upp genom betongen. Kontrollera med en färghandel eller din lokala hem förbättring butik målar avdelning när du väljer dina produkter. Köpa en kvalitet murverk sealer och en primer som kompletterar det. Använd tvåstegsprocess att täta och priming att bygga upp en stark, vattenavvisande grund för din färg.

Efter sealer och primer rockar är helt torr, applicera färgen. Använd en pensel för att göra detaljarbete såsom runt fönster och trimma eller golvlister. Du behöver också en borste för att skära in längs väggarna när man målar ett golv. En rulle kan användas för att göra huvuddelen av målningen, men se till att läsa tillverkarens rekommendationer vad storlek tupplur att använda. På minst 3/4-tums eller en-tums tupplur rekommenderas. Köp åtminstone tre rull täcker, en vardera för förseglaren, primer och färg.

Applicera flera tunna lager, snarare än att försöka tillämpa en mycket tjock päls, som färg faktiskt bildar en hårdare yta när tunna skikt läggs ovanpå varandra. En tjock päls resulterar ofta i en gummiliknande eller mjukt underlag. Låt varje lager torka ordentligt, detta kallas ofta “. Härdning” Det betyder att färgen har torkat genom alla lagren ner till den ursprungliga ytan. Färgen torkar till olika tjocklekar, eller “mils”, beroende på dess glans och makeup. Ju tjockare mil av färgen, kan längre denna process ta. Färg appliceras på golv eller väggar i källare kan ha en längre härdningscykel.

Efter din sista lagret av färg appliceras, låt färgen härda under rekommenderad tid. Om färgen är på golvet och du inte låta det torka tillräckligt länge, kan det torka med fotavtryck som aldrig kommer att försvinna.

Målning ett murverk eller betong yta, vara det väggar eller golv, inne eller ute, kan ge nytt liv till ditt hem. Ett utrymme som en gång kan ha varit saftigt och smutsiga kan nu vara ljusa och rena. Du kan faktiskt öka mängden beboelig utrymme du har bara genom att lägga till lite färg.