och nackdelar med alla fyrhjulsdrivna bilar

Allhjulsdrivna bilar fördela kraften mellan alla hjulen i fordonet, för att ge föraren bästa möjliga grepp och hantering Denna funktion gör inte bara bilen ett mer tillfredsställande form av transport, det gör det mycket säkrare för farlig väg betingelser.

En fyrhjulsdrift bil ger bättre grepp och hantering än andra fordon. Den använder en mellandifferential som styrs elektroniskt. Denna typ av bil bestämmer vilket hjul har mest grepp och snabbt ger föraren bästa grepp på vägen. Den kan automatiskt överföra makten till baksidan eller framhjulen, till skillnad från en fyrhjulsdriven fordon som endast kan överföra kraft från höger till vänster sida. En fyrhjulsdrift bil hanterar också makt effektivt på alla typer av vägar.

Fördelar

En bil med en all wheel drive funktion kostar oftast mer att köpa. Förmågan hos fordonet för att överföra kraft mellan alla hjulen kräver flera komponenter i tillverknings. Dessa nödvändiga komponenter tenderar att kosta mer att reparera. Alla fyrhjulsdrivna bilar får lägre gas körsträcka än deras framhjulsdrivna motsvarigheter. Den extra vikten från allhjulsdrivna komponenter och extra kraft som krävs för att engagera dem, använder mer energi.

Nackdelar