öppen finkornig trä

Trä beskrivs av användningen av ordet säd. Open-korniga trä, såsom ek eller hickory kan vara svårare att avsluta än slutna korniga (eller små finkornig) sorter som lönn. Du kan förstå detta koncept lättare genom att jämföra trä på huden. Precis som mänsklig hud har porer, har träfibrerna. Storleken av porerna varierar från person till person och korn av trä varierar från variation av trä.

Även efter avslutad, har öppen korniga trä öppna porer som kan göra mål verkar ojämn om träet är inte egendom beredd innan du avslutar. Därför kommer du vill ta extra tid och ansträngning för att förbereda din öppna korniga träytan för att undvika en randig eller dåligt utseende.

Bestäm vilken Filler att använda på Open finkornig Wood

Om trä har en mycket stor korn du kanske vill använda fyllmedel innan din finish. Det finns två typer av trä fyllmedel som vanligen används på öppna-kornat trä. Man använder en majsstärkelse bas och färgas. Den andra använder en silikat bas och torkar transparent så inte behöver vara färgmatchade,. Korrekt användning av trä filler på öppen finkornig trä kommer att ge dig en slät yta på vilken man kan tillämpa dina finish för ett vackert utseende du kommer att njuta av många år.