plantera en Bradford Peartree rad

Bradford päronträd är bra för sina vackra skärmar av vita blommor i början av säsongen och sen höst. Använd följande guide som hjälper dig plantera din egen rad Bradford päronträd.

När du vet vart du vill plantera din rad, bestämma hur lång och nära varandra du vill att dina träd att växa. Bradford päronträd tenderar att lida skada som de mognar, men om du kan förhindra detta genom beskärning regelbundet. Överdriven tillväxt parat med spröd trä orsakar mest problem i Bradford päron. När räkna ut din avstånd, kom ihåg, träden kan växa till 65 fot i höjd och 45 fot i diameter.

Räkna ut där du vill att raden

Med hjälp av en linje och insatser eller krita pulver markera raden längs vilken träden ska planteras. För att ge ett mer naturligt utseende kan det vara bättre att låta raden av träd för att följa en funktion av den mark, i vilken de skall planteras. De kunde följa linjen av en gångstig, till exempel. Även om det inte särskilt invasiva det är bäst att inte plantera träd nära byggnader eller en väg. Du bör också undvika områden som kan översvämmas från tid till annan.

Mark Out The Line

När du gräver, se till att hålet är åtminstone lika stor som trädets rotklumpen. Var uppmärksam på markkvalitet som du gräva. Om det är tungt, att arbeta i någon trädgård sand och kompost bryta upp och förbättra dräneringen.

Gräva hålen

När du placerar träden i sina hål, se till att markytan på stammen är densamma som den var innan du transplanterade dem. Fyll sedan i hålet och packa jorden ner så mycket som möjligt. Vattna trädet och jord noggrant och fylla eventuella luckor som visas som jorden lägger sig. Se till att alla dina träd står upprätt.

Presentera träden

Som du plantera varje träd, ta iakttagelser att se till att de passar riktigt i linje.

Kontrollera Line

Övervaka dina nya träd noggrant. Se till att de inte torkar ut eller mager som jorden lägger sig runt dem. Efter två eller tre veckor, bör de väl etablerade nog att börja mata dem. Det är aldrig för tidigt att börja en beskärning rutin, så håll utkik efter grenar som är döda eller växer oönskade vinklar. Om du märker några grenar växer vertikalt, ta bort dem så fort som möjligt.

Underhåll

Sättet du ta hand om dina träd i ett tidigt skede kommer att sätta standarden för framtiden. Om du kontrollerar deras tillväxt på rätt sätt, kan du undvika många av de problem som är förknippade med brutna ben.