plantering och ta hand om callaliljar

Calla liljor bära vackra blommor. Om omsorgsfullt odlade, kan en amatör trädgårdsmästare producera en fantastisk uppvisning av dem. Följ dessa enkla steg för att lära sig hur.

Välj ett område i din trädgård som väl har dränerande jord. Om du bor i ett varmt klimat, är halvskugga bäst, eftersom för mycket sol kan vissna anläggningens bladverk. Å andra sidan, om du bor i ett kallt klimat, välja en position där anläggningen kan njuta av full sol.

Steg 1 – Välj Plats

När positionering kallor, komma ihåg att de innehåller ett ämne som kan vara skadligt om ätit. Du bör överväga om små barn och husdjur kan spela i din trädgård.

Steg 2 – Förbered jord

Liksom alla blommor, kommer kallor frodas i en miljö som är rik på näringsämnen. Om din trädgård för närvarande inte passar denna beskrivning, kan du ändra detta genom att lägga gödsel. Organiskt material kommer att vara säkrast att använda, eftersom det inte kommer att införa nya kemikalier i området. Om din jord är ganska sandig, lägga till kompost. Detta hjälper jorden att behålla fukt (och därmed ge Calla Lily chansen att få några), och ger också ett visst skydd mot oseriösa frost.

Steg 3 – Plantera Calla Lily

Det är viktigt att få avståndet rätt mellan knölarna. Om du planterar dem alltför långt ifrån varandra, kommer din blomma plåster ser udda. Plantera dem alltför nära varandra, och de kommer att konkurrera om näringsämnen. Det bör finnas åtminstone en fot mellan växter, för att tillåta tillräckligt utrymme. Gräva små hål som är cirka två inches djup och placera knölen upprätt i jorden. Du kan tala om vilket är toppen av knölen, eftersom det kan finnas en liten bit för att utveckla blad peta ut från ena änden.

Steg 4 – Bevattning i

Vatten i kallor noggrant efter att du har planterat dem. För de följande veckorna, tills plantorna är väl etablerade, är det viktigt att komma in i en rutin av vattna växterna för att hålla jorden fuktig, men inte mättad. Om jorden blir för fuktig, finns det en risk att lampan vid roten av växten kan ruttna.

Steg 5 – Pågående Care

Du kan förvänta kallor att blomma inom två eller tre månader efter det att planteras. Om klimatet är gynnsamt (dvs fuktig och varm), kommer varje anläggning ger många blommor under hela året. Men om du bor i ett område som är känsligt för svåra vinter frost, är det lämpligt att gräva upp knölarna och förvara dem på en sval, torr och mörk plats inne i huset, tills du är redo att plantera ut dem igen. Var noga med att se till att knölarna inte bli blöt, eftersom detta kan leda till röta. Även inspektera lökar för tecken på skador, som öppna sår kan orsaka kallor att dö.