planterings begonia

Begonia gör en spektakulär komplement till alla hem trädgård, men många trädgårdsmästare förbise denna anläggning, eftersom de tror att det är för svårt att växa. Följ dessa steg för att plantera begonia.

Grundläggande begonia klassificeringar inkluderar Cane-liknande, buske, rhizomatous, semperflorens eller “wax typ” tuberös, rex, släp-scandant och tjocka skaft. Den här artikeln koncentrerar sig på hur man planterar tuberös begonia, som är populära i USA som en sängkläder och växthus växt. Du kan lämna tuberös begonia i marken i icke-frys områden, men i andra områden, bör du gräva upp dem och förvara dem på en sval, torr plats för vintern.

Obs: Olika typer av begonia

Begonia kommer att växa i många olika typer av jord, men god dränering är viktigt. Bra planteringsjord från plantskolan kommer att göra. Du kan också förbereda en blandning av fyra delar väl skämda kompost, en del trädgårds lerjord, och en del grov sand. För plantering utomhus, blanda jorden väl med sand, humus eller båda om jorden är en lera typ. För att bryta upp jorden, använda en kratta eller hacka.

Steg 1 – Förbered jord

Knölar bör ha groddar innan du planterar dem. Om du hittar din långsam att gro, kan du flytta dem till en varmare plats tills groddar visas.

Steg 2 – var säker Knölar Sprout före plantering

Att få knölar redo för utomhus plantering börjar dem i en lägenhet fylld med plantering blandning. Eller plantera dem direkt utomhus om vädret är tillmötesgående. Vid plantering, se till rymden dem jämnt i lägenheten eller mark, en bra 4 till 6 inches mellan varje.

Steg 3 – Placera Knölar i platta eller utomhus

Täcka dem helt med plantering blandning. Du täcker dem helt eftersom rötterna växer från toppen och sidorna av knölen.

Steg 4 – Water Well och plats i filtrerad solljus

Efter plantering, vatten knölarna bra men var noga med att inte Overwater. Flytta plan till ett område som tar emot filtrerad solljus och har en temperatur på 60 till 70 grader F på en konstant nivå.

Plantering Begonias från Seed

Endast vatten när jorden blir torr, tills växterna börja växa. Vid denna punkt, kommer de att behöva mer frekvent vattning. När växterna uppvisar ungefär fyra till fem inches av tillväxt, transplantation i sin permanenta plats i krukor eller trädgården.

Du kan också växa tuberös begonia från frö, men du ska börja i december eller januari för att få dem klara för omplantering senare och visar sommaren blommar. Starta genom att tappa några frön i en 1/4-tums hål i behållare som är fyllda med en fin-texturerat medium.

Smidig jord över frön och täcka dem lätt med vitmossa. Dimma dem med en spruta och täcka behållaren med glas eller plast. Håll det på en konstant 70-graders temperatur. Groning tar från 10 dagar till 3 veckor. Transplantation plantorna till större krukor och senare växt utomhus.