plast fluorkol faq

Teflon är DuPonts PTFE plast fluorkol i harts appliceras på ytor (vanligen metall) under mycket hög värme för att bilda en non-stick beläggning. Det har utvecklats av DuPont och har reviderats och förbättrats hållbarhet, och marknadsförs under flera varumärken. Under 1980-talet utvecklades till “Silverstone®”. Silverstone är den nyaste formen av nonstick fluorkolharts finish. Det är hårdare och mer hållbart som en beläggning på köksredskap och andra ytor. Båda är DuPont registrerade varumärken.

Skick nya pannor genom att torka med förkorta före den första användningen. Använd inte metallomrörnings skedar eller gafflar. Skär inte med knivar, etc., i pannor. Använd inte slipmedel, skurpulver, metalldynor, osv inte överhettas.

Tvätta genast efter användning med varmt, diskmedel vatten, för att undvika missfärgning. Undvik blötläggning över natten. PTFE yta inte skadas av diskmaskin tvätt, men utsidan av vissa redskap kan skadas, så följ anvisningarna på etiketten för varje redskap. Ta bort envisa fläckar med en plastnät pad.

Färgning sker från kolning av fett matrester i pannan. Mörk, utbredd färgning, resultatet av överhettning och ofullständig rengöring, kan minska effektiviteten hos den icke-stick egendom.

Den icke-stick yta kan “förnyas” och fläckar minskas eller tas bort med följande hem botemedel: Blanda två matskedar bakpulver och en halv kopp flytande hushållsblekmedel med en-två koppar vatten, eller tillräckligt lösning i dessa proportioner ungefär hälften fylla pannan. Sjud denna lösning under fem minuter i färgade pannan. Ta bort från värmen och kontrollera pan yta. Om fläcken kvarstår, upprepa behandlingen. VARNING: Lösningen kommer skum och om det kokar över kan det färga utsidan av pannan. Denna lösning är ett starkt oxidationsmedel och kommer att orsaka någon förändring i färgen på PTFE, med mörka färger blir ljusare. Denna blekande effekt minskar inte non-stick prestanda pannan. Ersätt inte ingredienser för bakpulver, blekmedel, eller vatten. Efter rengöring / fläckborttagande behandling, tvätta, skölja och torka pannan, sedan torka den med matolja till “tillstånd” innan du använder den igen.

Skulle en vit-spotted film visas den resulterar troligen från mineraler i vattnet och kan avlägsnas genom att mätta en mjuk trasa med citronsaft eller vinäger och gnugga in i mål. Efter torka, tvätta pannan, torr och “tillstånd” som du gjorde när ny.

Teflon® beläggningar som slits bort kan inte repareras hemma. De skulle behöva vara re-belagd vid mycket höga temperaturer i fabriksprocesser, vilket inte är ekonomiskt att göra på en enda panna.