prep din grill för grillning säsongen

Nico Rosso är en självlärd snickare som utvecklat sina färdigheter bygga bokhyllor för hans fru, romantik författare Zoë Archer. Han skriver romaner i subgenres som sträcker sig från sci-fi till post-apokalyptisk att steampunk, där han får uppfinna enheter samtidigt låta någon annan oroa sig hur man bygger dem.

Föreställ struttande på baksidan uteplats med en tallrik full av vackra burger patties att laga mat. Du närmar dig grillen. Lyft på locket. Och stirrar in de förkolnade, fastnat-on resterna av den sista festen att träffa gallret. Inte leva ut denna mardröm. Om förra gången du använde grillen var runt fotbollssäsongen och vädret äntligen vänder varmt, är det dags att få din utomhus spis redo med en grundlig rengöring.

Steg 1 – Underhåll

Helst ska en grill rengöras efter varje användning. När galler är fortfarande varm, men inte för varmt att hantera, kan du köra en bra stålborste över dem, ta bort eventuella kvarvarande mat och röding. Samma sak gäller för askan. När det är kallt, rensa ut det. Om grillen har en asklåda det är lätt, om inte, använder en visp kvast eller liten spade för att ta bort askan.

Steg 2 – Scrub och skölj

Men vi behöver inte alltid vill arbeta på rengöring grillen efter att vi har haft vår fyllning av svärtade kött, eller hur? Vi stänger bara locket och glömma det tills nästa gång. En liten prep, men kommer få saker redo så att du inte behöver frukta grillen. Följande idéer är att ske endast när grillen galler, kropp, kol och alla andra komponenter är tillräckligt kall för att hantera.

Steg 3 – Blöt

Låt oss börja med en standard rostfritt galler stål. Om det inte är alltför smutsiga, kan du göra en sanering med en stålborste, en del diskmedel, och en trädgårdsslang. En alternativ är att fylla en sprayflaska med en 50/50-förhållande av destillerad vit vinäger och vatten. Spraya detta över gallret, låt det sitta en stund, men inte förrän det är torkat. Hit galler med stålborste för att få tillbaka glansen och skölj sedan med vatten.

Steg 4 – säsong

Nu, om rosten är i verkliga dålig form, är det dags att få allvarliga. Återigen kommer vi värva vit destillerad vinäger, men parat med det gamla vän bakpulver. Du minns hur de skummade att högstadiet experiment? Vi kommer att använda den vulkaniska kraft för det goda i ditt galler.

Steg 5 – Rensa Ash

Få en ren plast soppåse stor nog att rymma rosten. När rosten är inuti, blanda en kopp vit destillerad vinäger med en halv kopp bakpulver i en stor skål. Häll över gallret i påsen, fast topp och lämna ensam för en natt. Vid nästa dag, bör du kunna skölja bort allt smuts kvar, eller nå för din stålborste igen om saker behöver mer övertalning. Återigen, skölj med vatten när du är klar.

Steg 6 – Prep för gas

ämnen

Om grillen har gjutjärn galler, kommer de behöver lite extra omsorg så att de inte rostar. Precis som en gjutjärn stekpanna, bör de aldrig lämnas våt efter en tvätt. Vissa kanske inte ens behöver tvål, bara en bra rening med pensel med tråd eller styv nylonborst. Om fettet är riktigt tjock, diskmedel eller en sprayflaska med 50/50 vatten / vinäger ska fungera. Följ din individuella tillverkarens instruktioner om vård av dina gjutjärnsgaller. Men alltid komma ihåg att torka dem ordentligt. Och ge dem ett tunt lager av matolja när de är rena för att skydda dem från rost.

Rengöring av insidan av grillen följer samma principer som de galler. Ta bort eventuella kol och aska. Allt fastnat på kan få skrapas bort med en stålborste. Återigen kan vi nå vår vinäger blandning eller diskmedel. Om din grill gick igenom en särskilt grov säsong och förlorat en del färg på sin utsida, det finns sprutfärger lämpliga för grillar – bara se till att du har absolut rätt produkt – och färg.

Med en gasgrill, rotera stenar eller keramiska briketter så deras rena sidor exponeras. Om du inte kan hitta några rena sidor, då är det förmodligen dags att byta ut stenarna. Medan du ändå håller på, se till att alla dina gasarmaturer är säkra och fettfritt. En gammal tandborste med en prick av diskmedel kan vara praktiskt för rengöring små ytor.

Det kan ta en liten ansträngning på ett eftersatt grill, men du ser att den fastnar på fettet snart kommer att vika till armbågen fett. Och det är inte bara om utseende. En ren grill hjälper mat smakar bättre, utan gammal röding lägga till en extra bränd smak. Så innan du marinera köttet, få att grilla mousserande igen, då det ska vara värdig festen du lagar mat för dig och dina bakgård vänner.

(Nu när grillen är klar, skaffa dig ställa upp med grillning verktyg för master griller.)