Purple Sage: plantering och skötselråd

Lila salvia, även känd som Salvia, är en vintergrön buske som är både billig och härdiga. Som en inbyggd ökenväxt, salvia buskar är vana vid torka och tunga solen. De ger vackra lila blommor under hela året, vilket gör dem ett värdefullt komplement till alla trädgården. För mer information om Salvia plantering och skötsel, läs vidare.

Purple Sage är en perenn växt, vilket betyder att den återvinner varje år utan omplantering. Även om det kan växa till säkra storlek, många människor föredrar att hålla Purple Sage buskar 12 till 18 inches hög. De knopp flera gånger per år, vanligtvis efter en kraftig nederbörd eller under perioder med hög luftfuktighet. De har inga särskilda mark krav, och de kräver lite omsorg under hela året.

Kännetecken för Purple Sage Växt

Det är bäst att plantera Purple Sage på våren, när det inte längre finns risk för ett snöfall eller frost. Se till att din trädgård eller blomster har minst 15 inches av lös jord för Salvia rotsystem. Blandning i kompost med jorden kan hjälpa plantan att växa snabbare också.

Tips för plantering Purple Sage

Purple Sage växter bör placerade två till tre fot från varandra för att möjliggöra full tillväxt. När man förbereder att plantera din salvia buske, gräva ett hål som är ungefär dubbelt så bred som den övre delen av blomkrukan och tillräckligt djupt för att hela rotsystemet av anläggningen kan passa under jord. Försiktigt bort vis från blomkrukan och överföra den till hålet.

Tips för vård av Purple Sage

När du väl har ställt in sage bush i hålet så att ingen del av rotsystemet är ovanför ytnivån av jorden, fyll i den återstående delen av hålet med en jord och kompost blandningen. Pat jorden försiktigt till fast den och vattna plantan regelbundet

En av fördelarna med lila salvia är att den kräver minimal skötsel efter plantering. Minimal kompostering, mulching och beskärning kan vara till hjälp för att främja våren tillväxt och hålla storleken på varje buske i schack.

Under våren, innan anläggningen har blommat efter vintersäsongen, låg en 1-2 tums lager av kompost runt basen av varje planta, lägg sedan till en lika stor lager av kompost för att hjälpa till att kontrollera ogrästillväxt.

Beskär dina Purple Sage växter tillbaka under blomningen för att uppmuntra ytterligare tillväxt. Emellertid innebär detta att skära av de blommande delarna av växten. Om du föredrar, vänta med att beskära växten tillbaka tills den första frosten på hösten eller vintern. Trimma någon döda stjälkar tillbaka till strax ovanför marken.

Purple Sage är en vacker växt som är motståndskraftig nog att blomstra i nästan alla trädgårdar och jordarter. Dessutom är det lätt att ta hand om och kräver endast minimal observation under hela året. Överväg att lägga Purple Sage till din gård eller trädgård för att öka ditt hem med vackra lila blommor under hela året.