rena ditt kranvatten: 3 intressanta alternativ

Vatten är en naturresurs som konsekvent bör återvinnas och renas, och det finns sätt vardagliga kranvatten kan renas utanför det gemensamma systemet med omvänd osmos. Dessa 3 alternativ är också en mer grön inflygning till kranvatten rening.

1. Ett nytt koncept för rening av kranvatten genom gravitation har dykt upp på senare tid som kräver lite eller ingen extern energiförbrukning: rening men allvar. Den enda energi som krävs i denna metod är vad som än behövs för att pumpa vatten till toppen av dess reningstanken. Därifrån vatten gravitation matad genom ett system av aktivt kol, vilket helt enkelt bearbetas kol att det stora och porösa. Detta gör det möjligt för absorption och filtrering av föroreningar.

2. UV-A (ultraviolett) strålning, även känd som solenergi, kan rena vatten också. Denna process är också känd som SODIS processen, och kan åstadkommas med hjälp av en vanlig vattenflaska eller en speciellt utformad vattenflaska som bedriver solenergi strålning snabbare och mer effektivt i vattnet, vilket bidrar desinficera det.

3. Nanotechnology, införlivas i filter, kan också användas för att göra kranvatten rening effektivare. Nanoteknik, som också används i avhärdare system, inte bara skiljer silt och förorenar som en vanlig filter, men det också reagerar kemiskt med andra partiklar, såsom metaller, och ger rent vatten som är bakteriefria passera.

Utan misslyckas, är det minst tidskrävande sätt att rena vatten den traditionella metoden att koka det. En minut kokande vid en rullande koka kan göra susen, men om du är mer än en mil mera ovanför havsytan, är det rekommenderat att du koka i cirka 3 minuter.