renovera ditt gamla uteplats bordsskiva

Ibland en uteplats bordsskiva blir så slitna att det behöver förnya. Renovera ett bordsskiva kan vara relativt enkla eller ganska svårt beroende på omfattningen av de skador.

Bleka eller skadade lacken kan oftast repareras genom att städa upp de gamla lager och sedan måla över dem. Ta bort bordsskivan från basen. Försök att ta bort så mycket som möjligt av den gamla färgen med en färgskrapa. En kommersiell färgborttagningsmedel kommer att göra det här jobbet ganska enkel. Använd färgborttagningsmedel i ett väl ventilerat utrymme. Rengör toppen med tvålvatten, torka av eventuellt överskott sedan låta topp torka ordentligt. När toppen är torr tillämpa en sealer. När sealer är torr tillämpa den nya färgen. Gäller endast tunna lager så att färgen torkar snabbare. Applicera minst två lager färg.

Bleka eller lackskador

Scratch filler kan användas för att reparera repor på en bordsskiva och kan köpas från hårdvara och möbelaffärer. Applicera scratch filler genom att gnugga den försiktigt över den fulla längden av repor. Produkten kommer att fylla repan och när det är torrt, kan jämnas med fint glas papper.

repor

Kontrollera alltid att spricka eller split inte har påverkat integritet toppen. Ibland kan en split eller spricka kan repareras genom att använda flera skärp klämmor. Duka toppen i två eller flera skärp klämmor, med hjälp av förpackning för att skydda kanten på bordsskivan. Sätt god kvalitet trälim längs längderna av sprickor eller splittringar och sedan dra åt klämmorna. Överflödigt lim kommer att pressas ut och bör rengöras omedelbart. Lämnar toppen i klämmorna under minst 24 timmar för att säkerställa att limmet torkar ordentligt. För extra säkerhet kan du köra 2 eller 3 korrugerade häftklamrar över sprickorna eller splittringar från undersidan av toppen. När du tar bort bågen klämmer sprickor och splittringar bör stanna stängda.

Sprickor och Splits

De toppar av glas uteplats tabeller vanligtvis antingen gå sönder eller repad. Brutna toppar behöver bara bytas ut. Få rätt storlek av säkerhetsglas med kanterna avrundade. Repade glas toppar kan repareras med en fin hög grad slipning pasta. Pastan används på glaset i en cirkelrörelse med en bit mjukt läder. Detta är en mycket tidskrävande jobb och du bör bedöma kostnaden för din tid och ansträngning mot kostnaden för en ny bit av glas.

Glas uteplats bord

Utomhus tabeller vanligtvis lider av väder och helt enkelt bleka eller färgade. Använda grov sandpapper på en slipkloss, skumma av toppen i tabellen tills du är nere på rent trä. Förbered den nya ytan med fina glas papper tills du har en silkeslen yta. Försegla ytan och sedan använda en ny färg eller lack. Applicera alltid tätningsmedel, och färg eller lack i tunna skikt för att undvika körningar.

uteservering

En repareras och renoverade bordsskiva bör ge fler års användning.