reparera en spricka vattenledning med en reparationskoppling

Fastställande av en burst vattenledning är en av de enklaste saker att göra, ännu enklare än att köra ett nytt rör, eftersom de har gjort beslag för att ta det hårda arbetet av svets- och lapp. Nu kan du helt enkelt klippa ut brast avsnitt och par de två delarna tillsammans eller gå med dem med ett tvärsnitt, som även kan innefatta en splitter för andra linjer om du ville. Konceptet är att de två ändarna har hårdvaran som ställs på dem och sedan blossar ändarna för oliv att vila på, sedan helt enkelt skruva de båda ändarna tillsammans med en koppling. En oliv är konstiga kopparring som sitter på insidan som låser ändarna tillsammans, vilket gör att vattentrycket passera istället för sprängning ut sidorna under tryck.

Det första du ska göra är att se till att allt vatten är avstängd till brista vattenledning, så att du kan arbeta utan att äventyra dig själv eller andra. Andra du vill torka arbetsområdet i god tid innan du startar i på projektet för att förhindra att dina händer och verktyg från att glida i processen.

Steg 1 – Stäng av vattnet Mainline

Först använder röravskärare att skära ut brast vattenledning sektion, och vara noga med att inte skära för mycket från sektions bara tillräckligt så att avbrottet inte längre kommer att vara inblandade. När du har gjort detta, rengör skurna ändarna till en glans med filen och stålull, och försöka undvika att få spån i fjärrtrafik. Rengör dem upp till en bra glans, och du kommer att vara redo för nästa steg. Det tar bara en liten nypa smuts eller rester att förstöra vad som annars skulle vara en bra tätning.

Steg 2 – Skär ut Burst avsnitt med en Pipe Cutter

När burst vattenledning har skurits ut och rengöras, kommer du sedan dra dina muttrar och brickor över ändarna på röret, med den gängade änden vänd mot din paus. Ta din flare verktyg och blänk i slutet av röret så att den kommer att passa väl in fäst mutter och bricka du har fäst vid den, och kopplingen bör skapa en perfekt tätning när oliv är på plats och skärpas.

Steg 3 – Fäst den gängade Nötter och Flare Ends

Om du inte har extra rör för att dra de två ändarna tillsammans när du har flammat ändarna av din burst vattenledning, kan du behöva även bygga en kontakt eller skarva med en extra bit av rörledningar. För att göra detta, mäta bara avståndet du behöver för att göra upp i båda ändarna och skär och blänk ett rör för att passa in i gapet. Om du inte har det här problemet, kan du helt enkelt använda rörmokare tejp på de gängade ändarna och dra åt kopplingen på plats. Var noga med att leta efter läckor med lågt vattentryck innan du slår på full Psi att undvika spricker röret igen.

Steg 4 – fast koppling eller Splice