röda snäck fakta

Den röda masken, eller dyngmask, är en insekt som ofta används av bönder och trädgårdsmästare att göra gödsling kompost från kök och trädgårdsavfall. De kan köpas i snäck lådor, som sedan fylls full av kompostmaterial (exklusive kött avfall), och vänster för att producera en kompost. Den röda masken är en infödd i Europa, och gillar grönsaker, frukt, kaffesump, äggskal och spannmål, men kommer inte att konsumera kött, syror, eller mejeriprodukter.

Även känd som den röda wriggler, den randiga Worm, gödsel Worm, eller Tiger Worm, på grund av sin avskalade kropp. Den röda masken kan förbruka cirka hälften av sin kroppsvikt per dag (baserat på bevis för att ett pund av maskar kan konsumera halv ett pund av kompost varje dag). Den röda masken producerar ägg runt tre gånger per år, och äggen kläcks i ca 6 veckor. Den röda masken kommer att fortsätta att reproducera så länge det finns mat för att upprätthålla den. Trots betydelsen av den röda masken på att producera en bra kompost som är miljövänlig, kan de hota existensen av andra maskar och skadedjur: eftersom de äter löv och träd kullen, är det troligt att de skulle kunna hindra växter från att åter sådd ordentligt, och också hindra eko-system som är beroende av löv.

Red Worm