ta bort den dåliga lukten från köket

Köket i ditt hus förvärvar enkelt en dålig lukt efter tillagning vissa livsmedel, vilket gör att skräp att stanna för länge, eller har en oren sophantering. Lyckligtvis finns det många sätt att du kan ta bort obehagliga lukter snabbt och effektivt.

Använd Lemon att eliminera lukten

Ibland räcker det med ett par citroner att ta bort den obehaglig lukt från din diskbänk. Helt enkelt köpa två eller tre citroner från din livsmedelsbutik och skär dem i hälften. En efter en, kasta dem i din sophantering och tillåta dem att malas upp, de kommer att släppa sin doft och skalet kommer att bidra till någon bebyggda gunk på bladen avfallshantering.

Citronsaft kan också sprutas på diskar och skåp i köket. Saften neutraliserar oönskade dofter och befästa ditt kök kommer doften av färska citrusfrukter.

Koka örter i köket för att släppa sin naturliga dofter

Kvardröjande mat dofter är källan till många dåliga lukter i köket och uppträder efter tillagning havet livsmedel eller exotiska recept. Dessa dofter är lätt släckas genom kokning örter i en stor kastrull med vatten.

Ta den största potten du äger och fylla det tre fjärdedelar av vägen fullt med färskvatten. Ställ in den över en brännare att koka, “. Hög” se till att brännaren är inställd på Next, gå till din spice rack och välja de som producerar den största arom. Försök att välja en kostnadseffektiv ört eller krydda som kanel eller rosmarin, eftersom när kryddorna kokas, kommer de att vara värdelösa.

Känn dig fri att välja flera olika kryddor för att skapa en intressant arom, ingefära och kanel fungerar bra för att skapa en söt lukt. Rosmarin, gräslök och italienska örter kommer att skapa en behaglig doft. Du kan också koka skalet och kött av alla citrus som du kan ha om runt.

När du har valt dina örter, frikostigt lägga till dem i kastrull med vatten. Den minsta mängden ört eller krydda som kommer att skapa en doft är ungefär en matsked till varje halv liter vatten.

Låt vattnet och örter för att komma till en rullande koka innan minska värmen till medium-låg och låta blandningen sjuda. Snart kommer det vatten som avdunstar från potten vara mättad med doften av dina valda örter. Det förångade vattnet sprids över hela köket och ersätta den dåliga lukt med sin egen.

Blandningen bör sjuda i åtminstone en timme eller tills det finns knappt tillräckligt med vatten kvar i pannan.

Andra hem rättsmedel för bekämpning av påträngande lukter

Använd vit vinäger för att torka alla ytor i ditt kök. Vinäger är en naturlig renare och kommer att neutralisera lukt i ditt hem.

Strö en blandning av bakpulver och vatten i diskhon och på ytan av ditt kök kan göra susen. Bakpulver absorberar lukt, helt enkelt låta blandningen torka och tvätta bort doften.

Tvätta golvet i ditt kök med golvraka. De flesta har en distinkt citrus doft och kommer att förstöra eventuella luktframkallande ämnen på köksgolvet.