ta bort en trappa näsa

Tar trappan näsan av en trappa är ett sätt att ge en nytändning för din trappa. Trapp näsa är vanligtvis monterad på trappan till hänga löparen, och är oftast limmas eller spikas till löparen. Dessa typer av överhäng var oftast används i viktorianska och edwardianska hus, och dessa typer av näsor kan ibland byggas in i trappan, så måste du först kontrollera var trappnos börjar och slutar. När du har hittat näsan, kan du sedan ställa om att ta bort den med några grundläggande hushållsverktyg.

Börja med att titta på trappan. Ta bort mattan runt trappan, så att du kan exakt där nosen börjar. Undersök trappa löpare noga notera om näsan skruvas på eller limmas på. Om du har trappor som skruvas på, kan du sedan enkelt skruva dem med hjälp av en enkel skruvmejsel. Du kan också prova att lyfta upp trappan näsan med hjälp av en kofot för att lyfta upp näsan. Om du inte kan flytta den på det här sättet, då måste du fortsätta genom att såga av trappan näsan.

Steg 1 – Leta reda på Stair Nose

När mattan har tagits bort, kan du sedan mäta längden på överhänget på dina stjärnor. Du kommer att behöva för att mäta längs båda sidor av trapp näsa, för att säkerställa att mätningen är helt korrekt, eftersom det kan finnas små skillnader i längder mellan de två trappor. När detta är gjort, mät längs trappa, som går från den punkt i stigar ovan för att själva kanten av trappan. Mark kring dessa längder att markera en rak linje längs trappan.

Steg två – Mät Stair

Använd din såg för att markera en droppe skär längs linjen av trappan. Du kommer att behöva hålla sågen nivå och sedan släppa ner sågen långsamt och jämnt för att se till att du får så nära en nedskärning som möjligt. Klipp längs kanten av trappan tills du når andra sidan. Du kommer då att kunna skära längs mitten av trappan näsan.

Steg 3 – Kapning av Stair

För att få näsan upp, när du har gjort nedskärningar, bör du använda kofot för att bända upp virket längs sidan av nedskärningar. Ändarna som inte har skurits bör snap off lätt i denna process. Med hjälp av en mejsel, eller framsidan av sågen, ta bort allt överflödigt trä längs stig.

Steg 4 – Ta bort trappnos

När du har slutfört borttagnings, är det en bra idé att använda sandpapper för att jämna ner kanterna på träet. Med hjälp av en bit av sandpapper, torka kanterna på trä för att avlägsna eventuella splitter. Du kan sedan byta ut mattan, eller måla över trappan.

Steg 5 – Färdigställande