ta bort fläckar från fina dyra kläder

Ta bort fläckar från kläder kan vara en svår uppgift, särskilt om fläcken har befunnit sig på en känslig tyg. Tyger som siden, satin och mocka är mycket svåra att rengöra i allmänhet och när man försöker ta bort en fläck från dessa tyger blir rent ansträngande. Det bästa sättet att rengöra dessa tyger är kemtvätt, men kommer den här artikeln att omfatta några sätt att ta bort olika fläckar från fina tyger.

Att få en fläck på en sidenblus är mycket irriterande, särskilt eftersom frekventa tvättningar av silke är mycket dåligt för tyget och kemtvätt är dyrt. Det finns några metoder för att försöka innan du går till kemtvätten.

Silke

Suede är den absolut värsta tyget att rengöra. Men det är också mycket attraktivt som kläder och som skor, så du kommer att hålla bära det och därför färgning det. Om fläcken du har, är en torr fläck, bör du använda en sko borste eller tandborste på det. Om du försöker borsta och det fungerar inte, försöka gnugga en nagelfil på plats. Slutligen, kan du värma en tekanna att ånga och hålla tyget över den. Detta gör att du kan badda fläcken med en ren trasa.

Mocka

Om dina mockaskor är i behov av hjälp använder ett suddgummi på en torr fläck, om du har spillt vätska, sandskädda en pappershandduk på utsläppet, inte gnugga. Använd en mockaborste på skorna. Du kan också använda en liten vit vinäger på en fuktig trasa och sedan lufttorka.

Satin

Satin är vanligtvis används för att göra brud kläder och formella kläder, en perfekt grogrund för fläckar. Lyckligtvis är ganska lätt och i motsats till vad många tror rengöring dessa fläckar, du kan maskin tvätta vissa typer.

Om du får en plats på din satin högtidskläder, använd en fläck stick som inte innehåller någon form av blekmedel, behandla fläcken och tvätta så snart som möjligt. Du måste omedelbart behandla fläckar eller de kommer att ställa. Om du råkar få en blodfläck, blöt i kallt vatten, sedan använda fläckborttagningsmedel. Kontrollera etiketten och se hur det ska tvättas, oavsett om du handtvätt eller maskintvätt ditt plagg, ingen typ av satin går i torktumlaren.