armeringsjärn trottoarer: armeringsjärn vs. armeringsnät

Konkreta trottoarer ses i varje stads-, förorts- och även landsbygden stadsdel. Konkreta trottoarer fungera som en gångväg som tillåter fotgängare att passera längs en trafikerad gata utan rädsla för att bli träffad av ett fordon. Betong är ett starkt material som kan göras starkare genom att använda andra material för att förstärka den. De två mest använda i konkreta trottoarer innefattar armeringsjärn och armeringsnät. Följande artikel kommer att dela fördelar och nackdelar med var och en av dessa material som förstärkning för betong trottoarer.

Konkreta trottoarer kan komma i många tjocklekar och denna tjocklek kan användas för att avgöra vilket material är bäst lämpad för att förstärka det. Om skivorna är mindre än en fot tjock, då armeringsnät kan bäst lämpad som armeringsjärn styrka kommer från dess vertikala stabilitet.

betong Tjocklek

Armeringsnät och armeringsjärn kan båda användas i endera riktningen och båda kommer att göra bra antingen vertikalt eller horisontellt. Armeringsnät, till skillnad från armeringsjärn, kan formas runt former.

Vertikal vs. Horisontell

Ett problem du kommer att möta är faktiskt placera och underhålla placering av förstärkningsmaterialet. Armeringsnät kan placeras efter partiell betongen har hällts, men det kan sjunka. Armeringsjärn kan placeras djupt i marken för att säkra det på plats.

Placering