asfaltläggare steg: 5 designidéer

Införliva asfaltläggare steg i din landskaps kan tjäna en funktion samt vara en attraktiv design funktionen. Det kan fästas på en stödmur, leder dig till ytterdörren eller markera ett sluttande område i din trädgård.

1. stenblock

Oregelbundet formade stenblock kan ge en rustik vädjan till din gård när den används som utläggaren steg. De kan lätt användas som det är, med sin naturliga tjocklek fungerar som både slitbanan och stammarna. Bluestone, såsom stora fieldstones kan fungera bra för detta ändamål. Inga två stenblock är densamma i bredd och höjd så det behövs en mer noggrann planering i anläggningen.

2. Slate Maskin

Som en annan typ av natursten, skiffer gatstenar ger en jämnare, om än icke-hala, utseende än stenblocken och är till och med ibland används inomhus. Vid installation utomhus och användas som vägbeläggnings steg skulle skiffer asfaltläggare behöver en betongplatta och en mortel mix som att sätta sängen för att säkra dem. De kan komma pre-cut och på olika former och storlekar men som trappsteg, kan du få de större bitarna. Om du väljer högre stiger upp, kan du lägga till räcken på sidorna både som en säkerhetsåtgärd och som en dekorativ accent.

3. Interlocking

Med det breda utbud av samverkande gatstenar i olika storlekar, färger och former, kan du gå vilt med din design för utläggaren steg. Installerad i ett kakelliknande sätt, såsom jämna ut grunden för stammarna, lägga ut sammankopplande utformning, och slutligen, “låsa” dem på plats genom att hälla betong över dem, kan du välja från en mängd olika utföranden och material , såsom tegel gatstenar. De kommer att lägga visuell intresse för dina asfaltläggare steg och har styrkan att stå års användning.

4. Bullnose

Den släta runda kanten av en bullnose asfaltläggare ger din paver steg ett snyggare utseende. Medan typiskt som en platta kantning eller pansarlock, särskilt runt poolområdet, bullnose gatstenar kan också användas som fristående utläggaren steg. Du behöver bara en fast uppsättning av sättsteg, oavsett material du vill som betongblock, natursten eller tegel, och utjämna toppar väl så bullnose gatstenar kan installeras smidigt. Murbruk används för att ställa de bullnose gatstenar, med den rundade kanten vanligtvis är vänd utåt.

5. järnvägsslipers

När din gård har en lutande del eller en sluttning, kan du infoga det i din landskaps genom att sätta ned järnvägsslipers steg. Estetiskt, kommer detta att bidra till att öka den naturliga konturer av din trädgård och ge den dimension. I praktiken kommer det att klättra det brant område säkrare och kommer att spara kostnader för schaktar brant område platt för en kontinuerlig asfalterad gångväg. Besparingen är på toppen av att inte behöva lägga ner någon grund förutom att ha den första och botten slitbanan sträcker sig hela vägen under sin övre steg. Du kan lägga till riser till trappsteg, om så önskas, men de bör spikas ihop för säkerheten. Dessutom kan du förstärka steg med stavar för att fästa dem stadigt på marken. Järnvägsslipers smälter också väl med din gångväg utläggare gjord av vilket material som helst.

Oavsett asfaltläggare steg design du väljer, bör du överväga att de harmonierar med landskaps och med utläggaren gångvägar.