avlägsna keramiska badrum kakel

Även badrum kakel är avsedda att installeras permanent, ibland plattor sönder eller lossna, så de måste tas bort. Här är hur du kan få trasiga eller lösa keramiska plattor från din badrumsväggen. Kom ihåg att få plattan på väggen är bara första steget. När plattan är avstängd, kommer du förmodligen att behöva reparera den underliggande väggskivor och ta bort eventuellt kvarvarande innan du kan installera din ersättare kakel.

Om du har en bruten bricka, du uppenbarligen don & ‘t behöver oroa sig för att spara det. Du kanske kan bända den från väggen genom att skjuta spackel under plattan i en mycket liten vinkel (nästan parallellt med omgivande plattor), sedan flytta kniven runt för att bryta kakel från lim eller mastix håller den på .

Ta bort ett trasigt kakel

Om det inte fungerar, är nästa steg för att ta bort injekteringsbruk som omger kakel och hålla den till angränsande plattor. Använd din injekteringsbruk borttagningsverktyg (en stark metallverktyg med en triangelformat skärblad på slutet finns hemma eller kakel butiker) eller gamla platt skruvmejsel och en hammare för att chip ut bruket. Se mitt relaterade artikeln Återställa Tile Grout för mer information om hur man tar bort kakel injekteringsbruk.

Ta bort en enda Lös Tile

När bruket är ute kan du bryta kakel i mindre bitar genom att sätta ett “X” av maskeringstejp över plattan från sida till sida. Detta stoppar borren från att dansa på kakel hårda yta. Med hjälp av en hårdmetallskär borr, borra ett antal hål längs X, sedan bort tejpen. Du bör kunna bända bort de mindre bitar av kakel med din spatel eller platt skruvmejsel.

Beroende på hur lös plattan är, kanske du kan ta bort det genom att helt enkelt dra med spackel under kakel och bända upp försiktigt. Om kakel inte lossna, måste du bli av med den omgivande fogmassa som ovan. När du har fått bruket ut runt kakel, skjut bladet på spackel under kakel och knacka försiktigt på handtaget när du flyttar kniven runt under kakel, nyfikna upp lite samtidigt. Arbeta långsamt för att inte skada de angränsande plattor, eftersom de kunde lätt chip.

Beroende på var lös bricka ligger, kan du även behöva ta bort någon flexibla fogar som håller plattan i botten nära badkaret. Så småningom brickan kommer att lossna väggen, utan tvekan att föra en del av skyddspapperet från den underliggande gips med det. När du har kakel bort, måste du reparera den underliggande gips, låt det reparationssats upp och installera nya plattor.

Ta bort keramiska plattor kräver viss muskel och uthållighet. Även om plattorna installeras permanent, olyckor och livet hända så det är skönt att veta att du inte behöver leva med en ful lös eller trasiga tegelpannor eller ännu värre, riva en hel vägg bara för att reparera en enda dålig.

Besök vårt kök och badrum community forum för att se hur andra människor hanterar keramiska plattor bort. Att lägga en ny keramiska plattor golv? Här är hur man injekteringsbruk det.