avlägsna oljefläckar från en stämplad betong uppfart

När du parkera fordon på en stämplad betong uppfart, oljefläckar sannolikt kommer att inträffa. Följ dessa förslag för att avlägsna oljefläckar från stämplat betong uppfart snabbt och effektivt.

Rengör Stain genast

Rengör Stain genast

Förbered dig på att ta bort oljefläck på din uppfart medan det fortfarande är flytande. Applicera lite fett-skärvätska diskmedel till oljefläck, och dra den och den omgivande stämplat betong med varmt vatten. Skrubba centrum av oljefläck med en nylonborste. Använd inte en stålborste eftersom det kommer att skrapa på ytan. Absorbera oljan och tvättmedel blandningen med hushållspapper, sågspån eller kattsand. Ring din kommunala offentliga arbeten avdelning för att ordna deponering i en säker deponi.

Ren Torkad-In oljefläckar

Ren Torkad-In oljefläckar

Minska Bildning av oljefläckar

Använd diskmedel som du gjorde på den färska fläcken, blandat med varmt vatten för att hjälpa till att lyfta fläcken ut. Du kan också använda fotogen, ett lösningsmedel, att frigöra den oljefläck. Fotogen är mycket brandfarligt så använd den långt borta från ditt hus.

Minska Bildning av oljefläckar

Använd ett tätningsmedel formuleras med silikon tillsatser som kallas silan eller siloxan, för att försegla din stämplas betong uppfart. Dessa tätningssilikoner blockera konkreta porerna för att förhindra inträngning av vatten och olja, samtidigt som fukt kan avdunsta.