förberedelse för tätning och diktning

Det är viktigt att komma ihåg att rensa ut gamla caulk på och i ytorna där du kommer att åter tillämpa nya täta. Spår av smuts, färg, olja och gamla caulk kälken kommer bara leda till problem senare. Använd skum hjälpare stav i lederna som är 1/4 “eller bredare för att få bättre resultat och för att spara pengar. För de fogar som är under kraftig stress, såsom i simbassänger, också tycker om att använda en primer.

Borttagning och rengöring: Bra yta och fogberedning är den verkliga början av en professionell och långvarig Drev jobb, om att ersätta gamla täta eller täta ett nytt gemensamt för första gången. Genom att använda en spackel, målare 5-i-1-verktyg eller andra liknande verktyg, ta bort alla gamla caulk i leden. En värmepistol kan användas för att mjuka upp gamla täta och lös färg för att göra bort lättare, eller en 3M inomhus / utomhus täta-remover kan också bidra till att undanröja alla typer av gamla caulk. Ytan måste vara helt fri från gamla caulk, skalar måla, ridit träfibrer, fett, olja, vax, smuts, rost, frost, fukt, etc. En stålborste fungerar bra för att avlägsna föroreningar, och en borrmonterade tråd hjul är ofta den bästa lösningen för rengöring av smutsig, dålig betong. För att avlägsna vissa föroreningar såsom olja eller fett, kan det vara nödvändigt att torka av leden ned med ett lösningsmedel-lastat trasa, att låta lösningsmedlet fullständigt avdunsta innan fogtätning. Kom ihåg att det bästa täta i världen kommer inte att fungera om den tillämpas på en smutsig eller osunda yta.

Backer Rod: Om leden eller spricka som skall tätas är 1/4 “bred eller bredare, är det bäst att installera en skum hjälpare stång i leden – till rätt djup – innan du applicerar täta.

Skäl att använda en Backer Rod

Det sparar pengar. En hjälpare stång är i allmänhet billigare än en god kvalitet fogmassa, och de flesta av leden kan fyllas med hjälpare stången innan själva tätningsmedel installeras.

Det ger medel för att bilda en “timglas” tvärsnittsform till pärlan av tätningsmedel. Denna geometriska form tillåter att tätningsmedlet för att hantera den oundvikliga ledrörelser mycket lättare än någon annan konfiguration. Anledningen: stora ytor av vidhäftning fastställs vid sidorna av leden, medan en relativt tunn tvärsnitt av tätningsmedlet kvar i mitten av leden för att möjliggöra enkel böjning.

Det ger en “bond-breaking” yta på baksidan av leden eller spricka som hindrar tätningsmedlet från att etablera trepunkts vidhäftning – som, om den tillåts förekomma, kan leda till förtida fel.

Det gör det möjligt för ytterligare tryck som skall tillämpas på tätningsmedlet under “verktyg” process, vilket ytterligare gynnar mer tätningsmedel tvingas i intim kontakt med sidorna av leden för bättre vidhäftning.

Primers: Om det gemensamma eller spricka i ett område som kommer att utsättas för särskilt svåra stress, såsom kontinuerlig vatten nedsänkning på botten av en swimmingpool, är det viktigt att använda en primer före diktning. Primers levereras av kommersiella tätnings distributörer för sådana särskilda program (se under “fogar” i din gula sidorna).

Frukta inte Router – 11 tips ;; Hur man ansöker täta ordentligt fogmassor och tätningsmedel: Att välja rätt typ Ta bort gamla silikon täta Använda tätningspistoler, Relaterade annonser, kommentarer drivs av, Disqus, Få DIY tips via e-post, nyhetsbrev prenumeration Bekräftelse, prenumerera …;, följ @DoItYourselfcom, Relaterade annonser; <-;! ->, <-;! ->, annonsera, affär, hitta en entreprenör, om oss, karriär, när det gäller användning, integritetspolicy, cookie-policy, sidkarta, facebook, twitter, twitter, YouTube, vilket website®, som grundades 1995, är den ledande oberoende, hem förbättring och reparation webbplats. Vi välkomnar dina kommentarer och, förslag. All information tillhandahålls “SOM ÄR”. Webbplats sköta, problem kontakta webmaster @ denna webbplats. Frågor om en gör det själv natur bör, överlämnas till våra “Forum”. Copyright ©; 1995-2016 Inc. All rights reserved. Du kan fritt länka, till denna webbplats, och använda den för icke-kommersiellt bruk i enlighet med våra användarvillkor. Visa vår integritetspolicy här.