förebygga flugor från att invadera din komposten

Susan är en Master Gardener och en hållbar livsstil forskare. Med en bakgrund inom nutrition och omfattande kunskap om hela livsmedel och wellness, Susan innehåller hållbara levande metoder som kommer att förbättra hälsan hos hennes familj och samtidigt minska sin klimatpåverkan.

Kompostering är ett miljövänligt och kostnadseffektivt sätt att återanvända gården och trädgårdsavfall. Tyvärr kan en varm compoststapel också snabbt bli grogrund för tusentals flugor, särskilt om du kompostering gödsel. Korrekt hantering komposthög kommer att hålla flyga populationer under kontroll.

Sätt ett lock på det

TIPS: Vår expert trädgårdsrådgivare, tillägger Susan Patterson, “växt basilika runt komposthög att stöta bort flugor.”

En dd Brown

Att hålla ett lock på komposthögen med avskräcka flugor. Vara säker på att du lufta din lugg regelbundet.

B ury matrester

Fruktflugor är vanligtvis ett tecken på att det inte finns tillräckligt brun material i papperskorgen. Papperskorgar måste hålla en konsekvent blandning av 50 procent gröna material och 50 procent brun material. Lägg löv, kvistar, gräs och tidningen till papperskorgen, hålla detta skikt ovanpå för att kväva flugorna och dölja matrester.

B Olje Peeling Scraps

Exponerade matrester kommer att locka flugor. Flugor lockas till grönsaker och fruktskal, så dessa klipp måste begravas i papperskorgen. Linda mat med ett par lager tidningspapper innan den placeras i dem i soptunnan. Täck med ett skikt av gräs eller tidning som lätt fuktas. Detta kommer att hålla flugorna från att ha lätt tillgång till maten.

C ontain klipp

Innan du tar ut frukt- eller grönsaks skal koka dem. När peeling kokas, dödar alla flyga ägg och även tar bort medel som attraherar flugor.

Använd kiselgur

skålla Flugor

Om rester av frukt och grönsaker samlas i en hink innan den töms i papperskorgen, täcker hinken. Flugor kan inte komma in i en lufttät behållare, så det kommer inte att vara en grupp av flugor och ägg som går in i komposten med resterna. Det är också en bra idé att tömma papperslappar dagligen.

Mat-grade kiselgur är en naturlig sedimentär bergart som smular lätt. Lägg till detta giftfri element komposthögar efter förpackningens anvisningar för att minska och eliminera flyga problem.

Om bin är mask fritt eller relativt ny och du kan inte få kontroll över flugorna med andra förslag, prova skållning dem. Koka vatten och ta det utanför till papperskorgen. Häll det över innehållet och stänga locket så att ångan kommer att fortsätta att döda flugor. Varmt vatten inte bara dödar aktiva flugor, kommer det också döda flyga ägg. Koka mer vatten och häll den över locket och sidorna av bin för att döda eventuella ägg på utsidan av behållaren. När ångan har minskat, kväva högen med tidningen och gräs.

TIPS: Susan föreslår, “Spray komposthögen och omgivningen med en blandning av vatten och mynta eterisk olja Tillsätt 25 droppar olja till en liter vatten och placera den i en sprayflaska..”