fulla vardagsrummet

Fråga: Jag har en ganska litet vardagsrum, och det helt enkelt ser för trångt nu. Rummet är 11 x 12, och har ett nöjescentrum som är 72 “hög och 57” bred, och används endast för stereokomponenter och samlarföremål. Vi har också två slutet bord, en cocktail bord, en 63 “soffa och en loveseat.

Ska vi trash soffan och loveseat och ersätta dem?

A: Det gör mig så angelägna om att tänka på detta som jag behöver en meditativ reträtt i en feng-shui palatset åtstramning bara att börja svara på detta.

Jag är inte säker på hur du lyckats få alla att möbler i rummet, och det kommer att ta lite toppklass flyttar färdigheter för att manövrera något av det därifrån, men ja, det är vad du måste göra för att rädda att rum.

Lyckligtvis har du riktar din fråga inte bara den främsta distansutbildning program i inredning, men du har också upp till en designskola som ligger i en av de mest utformade städer där människor brottas med små utrymmen hela tiden . Endast de mycket rika i New York känner att de har något som liknar tillräckligt med utrymme i sina hem, de flesta av oss glädje i att visa upp vårt hemmakontor instoppat i en armoire, eller en ny hylla som fungerar som nöjescentrum och tvätt centrum, med återvinning enligt de nedre hyllorna.

Det första jag skulle göra är att se till att du har utrymme kring fönstret. Ett enkelt – och billigt – sätt att få en rymlig utseende i alla rum är genom att strippa bort markiser. Om du bor på en plats där du inte behöver gardiner för privatlivet, kan du bare fönstret helt, sätta upp en attraktiv trim runt fönstret och måla den i en färg som kontrasterar mot väggen färgen skulle vara bäst.

Men om du behöver någon form av rullgardin, med alla medel inte gå med tunga gardiner och kappa som skulle se bättre i en mer rymliga rum. I stället gå med något minimal, som en japanskt papper nyans. Många hem butiker nu sälja dessa, eller deras släktingar, duken nyanser som du helt enkelt höja eller sänka. När höjs kommer dessa nyanser tillåta massor av ljus, och ljus betyder utrymme. Och när den sänks, kommer skuggan ge en ren linje.

När du tar hand om fönstret, är nästa steg för att bli av någon av den möbler. Om “nöjescentrum” är egentligen bara används för förvaring av saker, varför har det alls? Dessa saker tjänar ett gott syfte när de behövs, men alltför ofta folk köper dessa centra utan att egentligen överväger huruvida det är bäst för deras rum. Ett nöjescentrum tar upp en hel del utrymme oavsett vad, kanske du kan konsolidera stereo saker och samlar och hålla dem på höga, smala bokhyllor istället.

Nästa, tänk på Sheffield riktlinjerna för Interior Design: funktion, humör och harmoni. Hur mycket vill du ditt rum för att fungera som en plats att underhålla vänner? Svaret på detta kommer att hjälpa dig att avgöra hur mycket sittplatser du verkligen behöver. Om du har en familj av sex, behöver du nog sittplatser så att sex personer kan sprawl över möbler utan att känna trångt. Men om du har en familj av två eller tre, kan du bara behöver en liten soffa och en eller två fåtöljer.

Med alla medel ta dig ut till möbelaffärer och se vilka alternativ som finns för att din loveseat och soffa. Undvika något overstuffed, i själva verket kan du överväga en futon soffa och stol, som kommer att ha tunna, slanka linjer. Skandinaviska möbler också ofta ser mer elegant än den traditionella amerikanska möbler.

Om du bor i en storstad, bör det vara lätt att hitta möbelaffärer som specialiserat sig på lägenhetsstorlek möbler, som kommer att vara lite mindre men ändå ge utrymme för alla.

Och sedan, ring bästa flyttfirma för att få det där ut därifrån, eftersom de måste hitta kreativa sätt runt allt som möbler.