kapmaskiner och borr

Cirkelsåg. Denna såg är en av de vanligaste och mest populära verktyg. Den består av ett utbytbart blad, klingskydd, varav en del är fjäderbelastad för att flytta ut vägen som du såg, en enda platta, som kan eller inte kan vara fäst vid en krusning staket, en skärstyrning och knoppar att justera skärvinkeln och djupet av bladet. Ställ skärdjup till 1/8 “mer än tjockleken av styrelsen. Undvik bindning genom att hålla den enda plattan plant på ytan av träet. Det finns två grundläggande typer av cirkelsågar. Är snäck såg används för tung- tull inramning-typ arbete. sido~~POS=TRUNC används för lätta jobb och efterarbete.

Sticksåg eller sabel såg. Detta såg används för att skära böjda linjer eller göra detaljerade nedskärningar. När du startar din del från insidan av en träbit, kan du borra ett utgångs hål för att skära öppningar i paneler, gips eller bänkskivor. De flesta modeller kan rymma en cirkel guide och vinkelskärning och slet tillbehör.

Vanligaste misstag

Fram- och återgående såg. Detta är vanligtvis används för att skära öppningar i existerande väggar. Den är idealisk för ombyggnad eller rivning arbete-Det kan grovt skuren färskt trä, metall, läder, gummi, tyg, linoleum och plast.

Elverktyg

Bordsåg. Ibland kallas en bänk såg det kan kapas rip, mitra, spår och avfasning. Med 71/2 “till 12” blade, kan detta sågsnitt djup av 1 1/2 “till 3 3/8”. Med tillbehör, kommer det skära dadoes, göra lister och sand lager. Mindre bordssågar är bra för allmän hobby och reparationsarbeten.

Tips om skärning

Radialarmsågen. Denna såg gör alla nedskärningar en tabell såg fabrikat men används för tyngre lager Styrelsen hålls vanligtvis stilla för kapning, med sågklingan slå ned över hela linjen. Detta verktyg används vanligen av yrkesmän.

Bandsåg. En liten bandsåg kan vara användbart för mer kreativ vedhuggning där komplexa former, kurvor och precisionsskärning behövs.

De flesta gör-det-självare sluta med en bra 3/8 “elektriska eller borrmaskin på grund av dess mångsidighet. Om den har en variabel hastighet trigger, liksom en reverserande omkopplare, nyttan av borren ökat kraftigt. A skruvdragare eliminerar behovet av besvärliga förlängningssladdar och kan användas när strömmen är inte tillgänglig.

Du behöver borrkronor av kolstål för mjuka material som trä och plast. Höghastighets bitar stål fungerar bra på metaller och hårdmetall höjt bitar används för betong eller murverk.

Andra användbara redskap inkluderar hål sågblad, spadskär, polering skivor och djup stannar skruvdragning bitar, slipning skivor, eller till och med en slipmaskin. Du kan lägga till en färgblandare, rätvinklig driv, stålborstar, trä försänkare, och även sågar, svarvar och roterande raspar och filer.

Routern används för att skära konturer i trä för kantband och lister eller för mer komplexa reliefpaneler och inläggarbete, laxstjärtar, och tapphål.