kylskåpsdörren inte täta ordentligt? reparationsanvisningar

Om kylskåpsdörren läcker, kan det utlösa förödelse på din elräkning. Även om det finns många av de delar av ett kylskåp som verkar alltför komplicerat att fixa för den genomsnittliga husägare, som ersätter kylskåpsdörren tätningen är en ganska enkel gör-det-själv-jobb som kan spara pengar.

Innan du beställer din nya tätningen, ta en snabb stund att inspektera dörrfoder och plomberade. Om fodret är sprucken måste du ersätta det också, som lucktätningen inte kommer att täta ordentligt

Steg 1 – Kontrollera Liner

Kylskåp dörrtätningar kan hittas på nästan alla större hem förbättring eller järnaffär. Du kan också hitta dem på nätet. Köpa en fabrik tätning som passar ditt varumärke av kylskåpet. Se till att du skriver ner rätt modellnummer innan du gör köpet. När det blir dags att reparera, se till att du har den högra delen genom att hålla upp mot den gamla tätningen och se till att de har samma storlek.

Steg 2 – Storlek och köpa den nya Seal

Som med alla projekt som involverar tätning, se till att alla ytor som du arbetar med är ren med varmt tvålvatten. Du kanske också vill dra den nya tätningen i varmt vatten för att göra den mer flexibel när det är dags att installera. Se till att alla ytor är torra innan du fortsätter.

Steg 3 – Rengör området

Se till att kylskåpet är nivån. Lossa skruvarna genom att lyfta kanterna på tätningen. Dessa skruvar håller fodret och tätningen tillsammans. Lossa bara några åt gången. INTE ta skruvarna hela vägen ut, eftersom det gör det möjligt för dörrfoder att falla ut och göra mer arbete för dig,. Dra den gamla packningen ut. Det bör lätt glida ut från bakom plastfodret,. Fäst den nya packningen genom att halka den lilla läppen på nya tätningen bakom plastfodret. När du börjar att fästa tätningen kan du börja dra åt skruvarna. Dra inte åt dem hela vägen. Det är bäst att börja i hörnen. Kontrollera inriktningen som du fortsätter att dra åt skruvarna, samt kontrollera att tätningen är rak,. Gnid lite babypuder runt gångjärns hörn lucktätningen och där tätningen glider att förhindra fastnar,. Små luckor och rynkor kommer i allmänhet arbeta sig ut över ett par dagar, men kan ibland tas bort med en hårtork.

Steg 4 – Installera Seal

Om du vill testa tätning använder dollarsedel testet. Stäng kylskåpsdörren på en dollarsedel och försiktigt dra. Du ska känna ett lätt motstånd när du försöker ta bort dollarsedel från tätningen. Upprepa detta runt dörren. Om du inte känner en lätt dragning i dollar, är dörren inte tätar ordentligt.

Steg 4 – Kontrollera ditt arbete