lackering kakel i 8 steg

Med tiden kan kakel i ditt hem slitage, chip och spricka, så rekonditionering kakel blir något du vill överväga. Följ dessa 8 steg nedan för att Refinish kakel runt badkar, handfat kakel eller någon annanstans i ditt hem.

Kontrollera att brickan skadan inte orsakats av en vattenläcka eller annat tillstånd under kakelväggytan. När du har hittat reda på orsaken, fortsätter med lackeringsprocessen.

Steg 1: Fastställ orsaken Tile Damage

Rengör kakel du Refinish med renare tillhandahålls i plattan lackering kit. Det är oftast i 2 behållare. Den första är ett slipmedel som skurar bort smuts, mögel och annat skräp, medan den andra är en renande sköljning för att avlägsna smuts och renare.

Steg 2: Rengör Tile noga

Använd först ett medium 100-grit sandpapper för att ta bort ojämnheter, chips och ojämna kanter av plattan. Utöva tillräckligt tryck med slipmaskinen för att rensa bort från ytan. Undvik överdrivet tryck som du kan skada kakel ytterligare. Borsta av dammet med en lång borste mjuk borste, sedan bifoga en fin slip # 150 sandpapper till Sander och polera kakel ytor och kanter. Torka det slipade området med en mjuk fuktig trasa för att avlägsna damm och kakel fragment.

Steg 3: Sand brickorna för att förbereda för Refinishing

Tejp drop ark tidningen eller plast över alla brickor och ytor utanför arbetsområdet, inklusive badkar, handfat och krom / metall fixturer. Detta skyddar dessa ytor från reparations föreningar skall de plaska.

Steg 4: Täck plattor och ytor Beyond Work Area

Använd en smal pensel med fina borst att applicera bindemedlet över kakel. Detta medel hjälper primer, färg och efterbehandling glasyr följa plattor och förbättra vattenbeständighet. Göra det möjligt för vidhäftningsmedel för att torka helt.

Steg 5: Applicera bindemedlet

Med hjälp av sprut applikator, sätta på 2 lager primer över plattor och injekteringsbruk du har belagts med bindemedlet. Skölj ur sprut applikatorn med varmt vatten och låt den torka ordentligt.

Steg 6: Sätt på Primer

Steg 7: Applicera Paint

Fyll spray applikatorn med färg och spraya försiktigt på bara kakel områden som behöver ommålning och lackering. Försök att inte spraya brickan injekteringsbruk med det. Låt denna lack torka under 4 till 6 timmar.

Använd den andra sprut applikatorn att tillämpa den avslutande glasyr. Sätt på en kappa och låta det torka tills det är klibbigt, sedan spraya på den andra beläggningen. Om ytan är inte så reflekterande som du vill, låt andra skikt av glasyr torka, sedan använda en tredje skikt. Vänta 30 minuter mellan lager glasyr. Det rekommenderas att du spraya alla injekteringsbruk mellan dina plattor med denna glasyr eftersom det kommer att förbättra bruket vattenmotstånd.

Steg 8: Avsluta med Glaze