måla ditt kök skåp ombyggnads

När företaget ett köksskåp ombyggnads, kanske du vill måla köksskåp. De kommer att behöva skydd eftersom de är föremål för mycket slitage genom daglig användning. Bortsett från att hanteras när de öppnas och stängs, är de också i närheten av värme och fuktighet från matlagning. Alla färg som används för att omforma skåp måste vara slitstark och tålig.

Om inte ditt kök skåp remodel innehåller helt nya skåp, måste du rengöra dina gamla skåp innan du målar dem. Detta kommer att bli mycket enklare om du tar bort luckor och rengör dem separat. Skruva dörrarna på gångjärnen. Använd en stark alla ändamål renare på dörren och utsidan av skåpen. Detta kan kräva flera program för att bli av med all den ackumulerade fett och smuts. Låt skåp och dörrar för att torka helt innan vi går vidare.

Steg 1 – Rengör kabinetten

Innan du använder primer, är det viktigt att slipa alla ytor. Detta behöver inte vara en tung slip projekt, du bara vill primern att ansluta sig till ytan på rätt sätt. Använd en ganska fint sandpapper på cirka 150 grit, men se till att du lämnar varje yta lätt uppruggad.

Steg 2 – Slipning

Den typ av primer som används i ett köksskåp ombyggnads beror på vilken typ av färg du kommer att använda. Med en oljebaserad färg. måste du använda en oljebaserad grundfärg. För en latexfärg, välj en schellack baserad primer. I båda fallen behöver i köket för att vara väl ventilerat medan du arbetar och medan primern torkar. Du behöver bara ett lager grundfärg.

Steg 3 – Primer

Om du har en ordentlig färg spruta, kan du använda den för att applicera färgen. Om inte, kommer en borste gör ett bra jobb även om det inte bör vara mer än 3 inches bred. Du måste ansöka måla i mycket tunna lager för ditt kök skåp ombyggnads som ingenting vinns genom att använda en tjock päls. Flera tunna lager, med rätt slipning mellan dem, kommer att ge en mycket starkare avslutning på dina köksskåp.

Steg 4 – Måleri

När den första lager färg på ditt kök skåp ombyggnads har torkat, sand det mycket lätt med 400 sandpapper. Syftet bakom detta är att skapa en slät yta för nästa skikt för att ansluta sig till. Se till att slip är mycket lätt.

Steg 5 – Ytterligare Coats

Rengör ytorna så att inget sågspån kvar och sedan lägga till en andra tunt lager av färg. I de flesta fall kommer två skikt vara allt du behöver, men om du väljer att lägga till en tredje coat, ge ett annat ljus slipning innan du använder den. Återigen, låt färgen på skåpen torka helt innan slipning och även efter den slutliga skikt av färg.

Steg 6 – Efterbehandling

För att slutföra ditt kök skåp ombyggnads, hänga dörrarna igen och kontrollera att de öppnar och stänger smidigt. Din nya färg ska se bra ut och vara redo för de krav som ditt kök. Du kommer att kunna hålla dem rena med regelbunden användning av tvål och vatten.