målning trä spis mantels: en guide

Villaägare med öppen spis mantels bör regelbundet piffa upp den mantel, eftersom det är en integrerad del av helhetsintrycket av den öppna spisen. En eldstad är vanligtvis en av tyngdpunkterna i ett hus, och dess bidrag till de inre estetik betonas ytterligare om den medföljande mantel har en glänsande, levande exteriör. Trä mantels är ganska vanligt, men de behöver mer regelbunden vård och målning än natursten mantels. Målning av trä spis mantels är relativt lätt. Det är en kort projekt, som omfattar grundläggande färdigheter. De nödvändiga förnödenheter är lätt tillgängliga och det finns ingen verklig risk för att orsaka någon skada på mantel eller den öppna spisen.

Förbered dig med ett par gummihandskar. Lägg skivor av gamla tidningar över de omgivande ytorna. Ta bort alla paradnummer eller andra föremål som placeras ovanpå manteln. Inspektera mantel för alla gamla skruvar eller spikar. Använd en klo hammare för att ta bort spik eller en skruvmejsel för att ta bort skruvarna. Täcka kanterna på väggen och eldstaden runt mantel med maskeringstejp. Använd en torr trasa för att torka manteln ren.

Steg 1-Komma igång

Om trä spis mantel har målats tidigare behöver du kemiska strippning. De översta lager av färg kan skrapas med en målare verktyg. Köpa en märkesvaror, kemiska färgborttagningsmedel. Applicera strippa lösningen enligt förpackad instruktion med en pensel. Tillåt avdrivaren för att arbeta på den mantelyta i ca 15 minuter, eller enligt de förpackade instruktioner. Ibland finns det flera lager av färg. Detta är mest uppenbart när den kemiska strippa inte verkar band bort färgen ordentligt och spår av underliggande färger blir synliga. Här måste du åter skrapa den avskalade ytan med en hårdmetallspets skrapa och upprepa den kemiska strippa med en tunnare beläggning (minimal kemisk avdragning).

Steg 2-Stripping Wooden Eldstad Mantel

Om manteln inte har målats före, inte behövs strippning. Du kan förbereda den för målning med några grundläggande slipning. Sand trä mantel med 100-slippapper. Detta skapar en renare, färg vänlig yta som bindningar bättre med primern och färgen. Du bör sand i fiberriktningen i träet och inte mot den eller i cirklar.

Steg 3-Slipning vanligt trä spis Mantel

Innan du ansöker färg till manteln, avlägsna spår av slipat spån eller strippa lösning. Spår av den kemiska strippa rengörs bäst med en trasa doppad i tvättsprit. För slipade mantel ytor, torka av mantel med en fuktig trasa. Detta är det enklaste sättet att ta bort damm / skräp skapas från slipning. Göra det möjligt för manteln att torka i minst en timme.

Steg 4-Rengöring Slipad / Stripped spis Mantel

Med hjälp av en pensel, tillämpa en enda lager grundfärg. Starta från botten av manteln och röra sig uppåt. Applicera primern i tunna skikt, som rör sig i en riktning, med försiktiga rörelser. Låt primern torka enligt förpackade rekommendationer.

Steg 5-Tillämpa Primer

Halvblanka akrylfärger är ett bra val för att måla trä mantels. Med användning av en liknande teknik, tillämpa en enda skikt av färg, som rör sig i riktning mot träfibrerna, med en pensel. Tillåta den första beläggningen för att torka. Detta kan ta mer än 12 timmar. Applicera rad rockar beroende på dina skuggning preferenser och de förpackade rekommendationer.

Steg 6-Beläggning Mantel med Paint