och nackdelar med att ha moskitfisk i din damm

Moskitfisk lever dammar och är gråbrun färg. Honorna är den större av de arter och kan växa till cirka 3 inches. De kan vara till nytta för en damm ekosystem, men kan också orsaka skada. Här är några av de fördelar och nackdelar att hjälpa dig att avgöra om du ska hålla dem.

Moskitfisk gärna konsumera mygglarver (därav namnet). De kommer också att äta Tubifex och mygglarver. De kan äta 100 till 200 mygglarver en dag. Mosquito fisk är otroligt tåliga varelser. De kan överleva vatten där temperaturen varierar mellan 33 och 98 graders F. De är levandefödare och en hona om de lämnas med män kommer att producera mellan 10 och 100 avkommor var 24 dagar. De ges bort gratis av många lokala myndigheter i syfte att styra den lokala mygga befolkningen.

Fördelar

Om moskitfisk hålls med andra raser av fisk och insekter kommer de ofta konsumerar larver av dem i samma miljö istället för att äta mygglarver. Detta kan ha en skadlig inverkan på befolkningen i andra arter som hålls i dammen. De kan också ta över i en liten damm om deras befolkning inte kontrolleras eftersom de föder så snabbt.

Nackdelar