panel bågfil vs regelbunden bågfil

En såg med ett tunt blad och fina tänder sträckta i en böjd metallstödet, är en bågfil. Det används för att skära material såsom ben eller metall. En handhållen bågfil har ett handgrepp på en ände av den krökta metallunderlaget. Vid basen av handtaget är en stav med en tapp som är införd genom ett hål i den bågfilsblad. De tunna bladen sätts under spänning med hjälp av en vingmutter fäst vid en skruv och stift på den andra änden av det krökta stödet. Bladet kan vara fäst med tänderna som vetter bort från eller mot handgreppet. Beroende på hur den är monterad, kan bladet skär samtidigt skjuta eller dra. När man trycker, spänningen på bladet minskar när bågen böjs något. Vissa modeller har en justerbar ram för att tillgodose olika bladlängder såsom 8, 10 eller 12 inches. Beroende på materialet som skärs, kan antalet tänder per tum på bladet varieras. Hack är användbara för att skära metall eller plaströr och andra metallprodukter. Eftersom bladen är härdade, är bågfil mycket lämplig för att skära någon typ av metall.

När du använder en vanlig bågfil, rekommenderas det att du ordentligt placera material som du kommer att skära in en last om det är möjligt. Tänderna på sågen ska placeras på en sida av linjen som skall skäras och för att starta den skurna, tryck sågen med en kort slaglängd. Se till att änden på det objekt som håller på att kapas hålls samtidigt som snittet. Se också till att materialet inte spricker på grund av stöds vikten av skrot. För säkrare drift, bör du hålla dina händer och andra föremål borta från tänderna hos bågfil.

Tips för användning Bågfil

Bladen är tillverkade i standardlängder. Bladen kan tillverkas med någonting mellan 3 och 32 tpi (tänder per tum). Beroende på vilken typ av material som håller på att skäras, är olika typer av blad används. Eftersom bladen hos en bågfil är ganska spröda, måste försiktighet vidtas för att undvika sprickbildning i bladet. Bladen är tillverkade av 2 amalgame metaller kan användas för att minimera risken för frakturer. Bladet är formad av att använda hårdare av de två metallerna för tänderna och den mjukare metallen för resten av bladet.

blad

Ramen elimineras i fallet med en panel bågfil. Detta görs så att plåtpaneler kan skäras med användning av en längre slaglängd utan ram störa den skurna.

panel Bågfil

En junior bågfil är en liten variant av den större bågfil, som används för mindre lätta jobb runt huset eller verkstad.

Junior Bågfil

Att skära tjockare metall, är kraftSaxar används. Enheten till kraftSaxar är genom en stationär motor eller en elektrisk motor. Kraftsaxar kan vara fast eller bärbar vilket gör dem ett mångsidigt verktyg.

effekt Bågfil