planerar för en inomhus bastu

En inomhus bastu ger dig en avkopplande spa-upplevelse hemma samtidigt producera många hälsofördelar. Installera en egen bastu kan vara en utmanande uppgift att slutföra ett DIY projekt. Men för effektiv installation bastu bör du överväga alla aspekter av designprocessen.

Rymden

Den önskade utrymmet kommer att bero på den avsedda storleken av bastun, är den vanligaste storleken 6 fot eftersom det gör det möjligt för tre eller fyra personer att sitta på bänken eller för en person att ligga ner. Det är viktigt att fördela ett område i hemmet där bastun kommer att placeras. Helst ska det vara ett område som är lättillgängligt och kan ha en dusch installerat för kylningsprocessen. Överväg att använda en del av ett badrum, en källare eller ens ha ett separat avsnitt knuten till hemmet för att hysa en inomhus bastu.

Uppvärmning

Flera värme alternativ är avialable att värma en inomhus bastu, inklusive el, ved och gas. Bestämning av värmekällan av bastun kommer att bistå med planeringen av platsen. El är kanske den mest bekväma och allmänt använda värmekällan. Det är den mest lättillgängliga kraftkälla och således det enklaste valet. Gas kan användas och anses ofta vara ett billigare alternativ och kan nås för alla hem plats. Användningen av trä kan ge en behaglig doft. Det kan dock vara ganska arbetskrävande och kan inte tillåtas med vissa byggregler.

Stil

Bastur inomhus produceras en mängd olika stilar som sträcker sig från prefabricerade byggsatser till skräddarsydda konstruktioner. Om bastun är att byggas som en DIY projekt, konsultera broschyrer och försäljningslokaler för inspiration eftersom dessa kommer att bidra till att identifiera layoutspecifikationer samt planerade takhöjder. Välj bastu vänliga trä såsom ceder och se till att det finns ett fönster för dagsljus.

Bastu kit är relativt lätt att montera och kan köpas i stor utsträckning. De flesta kit innehåller väggbeklädnad, isolering, belysning, värmare, termometrar och bänkar att sitta på.

Ventilation

Luft måste cirkulera runt bastun eftersom detta kommer att förbättra prestandan av värmaren. Frisk luft kan skapas genom att antingen installera en ventil under värmaren eller genom att säkerställa att det finns minst en-tums mellanrum under bastudörren. En effektiv luftventil bör ha en skjutdörr för att medge kontroll över den mängd luft som cirkuleras och det bör installeras inte är högre än 54 inches från golvet. Om ventilen är för hög, för mycket av den varma luften kommer att undgå vilket innebär att bastun inte kommer att fungera på rätt sätt.

Isolering

Bastur inomhus måste vara väl isolerade eftersom detta kommer att maximera deras prestanda och förhindra alltför mycket värme från att fly. Aluminiumfolie är det bästa materialet för att använda även om glasfiber även kan installeras. Isoleringsmaterialet bör inte dras tätt över väggarna eftersom det kan få dem att riva under värme och kyla processen.