plantera en klöver gräsmatta

Steg 1 – köpa rätten Seed

Steg 2 – Riva och Seed

Steg 3 – Täck frön

Steg 4 – underhålla din gräsmatta

Nackdelar med Clover

Plantering klöver i stället för gräs har många fördelar. För det första är det mycket lågt underhåll (och även kostnadseffektiv) så att du kan spendera mer tid att göra andra saker, såsom landskaps eller trädgårdsarbete som du tycker mer. Klöver kommer naturligtvis också att lufta och berika din jord genom att ta kväve från luften och lägga till det i jorden, vilket är en bra sak om du någonsin beslutar att gå tillbaka till en traditionell gräsmatta.

Du kommer inte att uppleva några ogräsproblem med klöver heller, eftersom det kommer att kvävas ut varannan växt i närheten. Det är torka toleranta också, eftersom dess rötter är längre, kan de når vatten som döljer på djupare nivåer i marken. Blommorna av klöver kommer att locka honungsbin, som är bra för miljön och för resten av din trädgård, och det känns trevligt att gå på klöver (så länge du håller ett öga på dessa honungsbin). För att inte nämna, när man arbetar med klöver, du behöver inte någon gödning eller bekämpningsmedel.

Vi antar att du börjar plantering processen med en gräsyta som har tagits bort, och du är kvar med bara jord. Du vill vänta tills våren kommer att plantera din klöver, så när du är klar, gå till feed affären och köpa cirka fem dollar i holländska klöverfrön. Detta belopp kommer att vara tillräckligt för att hantera en medelstor gräsmatta. I allmänhet kommer 1/4 till 1/2 pounds av vitklöverfrö täcka 1000 kvadratfot.

Därefter inkassera marken så platt som möjligt. Det behöver inte vara perfekt, bara vara säker på de flesta av de stora kullar har eliminerats. Blanda din klöverfrö med några jorden med en skottkärra som en “skål”. Jorden du använder kan vara gemensamma trädgårdsjord eller någon form av smuts. Blanda i fröet tills du har om fyra per kvadrattum. spred sig sedan denna blandning jämnt över hela din gräsmatta.

Tips: Clover växer bäst i bördig, fuktig jord, med ett pH runt 6,5.

När du är klar med detta steg, gå tillbaka till där du startade och täcka allt du lägger ner med ytterligare ett lager av jord-ca 1/4 av en tum här gången. Halm kan också användas för att täcka fröna. Ett tunt lager kommer att hjälpa till att hålla dem från att tvätta bort och hålla dem fuktiga, för god groning.

Var noga med att inte packa för hårt eller klöver groddar kommer att ha en tuff tid att bryta igenom. Vattna jorden lätt, noga med att inte tvätta bort frön. Försök att inte gå på din nyplanterade gräsmatta för minst en vecka, och kom ihåg att hålla jorden fuktig vid alla tidpunkter. Inom två veckor bör du se klöver groddar över hela gräsmattan.

Tips: Håll jorden fuktig vattning åtminstone dagligen (möjligen oftare om det är soligt) tills du ser fröna börjar växa, sedan minska vattning.

Efter klöver odlas, inte vattna mer än en gång per vecka eftersom, som vi nämnde tidigare, har det djupa rötter och är torktåliga. När du vatten, vatten djupt för att uppmuntra djupa rötter.

Att låta din klöver blomma och gå till utsäde kommer att bidra till att upprätthålla din klöver gräsmatta år efter år. Men efter två eller tre år, kan gräsmattan behöver extra frö eller kräva återsådd helt och hållet. Beroende på ditt område och typ av klöver, kan det nå upp till sex inches i höjd eller mer (men oftast mycket lägre än så) innan den slutar växa. Eftersom sticklingar från klöver kan bli ganska rörigt, en del människor helt enkelt låta den växa till full höjd och inte klippa alls.

Klöver färgar kläder och det är svårt att få ut, så att barn bör vara försiktig när man spelar. De måste också ta hand när man går barfota på gräsmattan, eftersom de kan trampa på Stingers av honungsbin. I vissa fall kan bisamhällen öka drastiskt på grund av din klöver, så om detta blir ett problem, kan du överväga att hålla en klöver gräsmatta.

Om du har ett visst område som blir tung gångtrafik, kan det vara bäst att lägga ner några stenar för promenader, eftersom klöver blir trampade lätt och är inte bra på att fjädra tillbaka.

Tips: Vid upprättandet av din klöver gräsmatta, kan gräsogräs bli ett problem. Kontrollera dem genom att klippa gräsmattan tills klöver är tre inches tall, vid vilken punkt klöver kommer att kunna trumf gräs på egen hand.

Var noga med att hålla utkik efter eventuella fyra blad klöver som du kan plocka och njuta av lummiga utseendet på din nya gräsmatta!