prepping din öken gård för hösten och vintern

Amy Jensen har varit en frilansande skribent för över fyra år på en mängd olika ämnen. Hon har alltid varit en gör-det-själv kinda flicka, lära sig att göra saker genom sin egen kreativitet och forskning. I sin fritid, hon gillar att arbeta i trädgården, laga mat, städa och ta på projekt runt om i huset. Från dekorera och vintage mode kost och resor, har hon skriver om sina många intressen.

Trädgårdsarbete under hösten i öknen skiljer sig mycket från trädgårdsarbete i andra klimat. Medan löven faller på andra ställen och växter förbereder sig för att sova under vintern, kan falla vara den bästa tiden på året för trädgårdsarbete i öknen. Den hårda solen börjar lätta sin vrede, men marken förblir varmt och skönt. Detta gör det lättare att hålla marken fuktig och växter glad.

ämnen

Städa upp trädgården

Hösten är en perfekt tid att städa upp din trädgård eller trädgård. Ta bort alla fallna löv, grenar, eller annat skräp och kompost eller kasta dem. Bli av alla ogräs nu, så att de inte har en chans att sprida sin säd och bli en större olägenhet under våren. Förhindra ogräs från att sprida sig genom att dra dem upp från rötterna och bruka trädgården. Se till att till runt några växter som du vill hålla på plats. Efter en bra regn, medan marken fortfarande är fuktig, odla ytan på någon trädgård eller blomster genom håva loss, åtminstone sex inches djup. Detta skulle döda alla ogräs som snart skulle dyka upp.

Planera framåt

Skapa en skiss på hur du vill att din trädgård ska inrättas för nästa vår. Ta hänsyn till eventuella blommor med lökar, eller växter som kommer tillbaka nästa år. Eftersom hösten är en fantastisk planteringssäsongen i öknen, kommer att planera framåt kommer att se din vårträdgård löpa smidigt.

Innan du sätter din trädgård att sova för vintern, se till att din trädgård är fuktig och befruktas. Ingen anledning att lägga kalk eller andra ämnen i alkalinize till jorden här – allt du behöver är några bra gödningsmedel. Oavsett om du gödsling denna underbara träd i din trädgård, förbereder sig för nästa säsong blomma säng, eller plantera en nedgång köksträdgård, se till att befrukta nu att dra full nytta av din laddade jord.

plantering

Växter som annars skulle dö i kallare klimat under hösten och vintern växer förvånansvärt väl i öknen. Grön, bladgrönsaker som mangold, spenat, ruccola, broccoli, och örter kan växa ganska bra under hösten månader innan frosten kommer, sent på säsongen.

Beställa några lökar eller frön för hösten plantering i förväg för att se till att du har möjlighet att odla växter du önskar. Ibland mängder begränsade denna tid på året, särskilt i öknen.

Underhåll

Även om det kan tyckas den tid på året att lätta upp på trädgårdsvanor som vädret börjar svalna, inte upphör din utomhus vård. Se till att alla växter har gott om vatten – hålla marken fuktig när vädret är varmt. Annars, blomsterlökar och frö kan inte gödsla och växa för att ge dig en nedgång skörd av blommor eller mat.

Beskär större anläggningar genom att bli av gamla löv och grenar som kan stjäla vattentillförseln. Detta bidrar till nya blad och grenar att växa. Om du hålla jämna steg med din trädgårdsarbete rutin genom hösten, kommer du att bli förvånad över resultatet på bara några månader.