sätta ned sod på vintern

Lägga ner sod på vintern är en av de kalla väderuppgifter som kan göra en enorm skillnad för din trädgård i en kort tid. Följ dessa enkla steg för att skapa en vacker gräsmatta.

Innan du ens köpa sod, gå över ytan där du tänker lägga det, och ta bort eventuella stora stenar. Ta sedan ut några ogräs och ta bort dem från trädgården – de kommer bara att försöka konkurrera med din nya gräsmatta för näringsämnen och utrymme om du lämnar dem där.

Steg 1 -Smooth Surface

Även om du inte kan räkna med att utjämna varje gräsmattan kommer sod rota mycket lättare om rake över tomten. Se till att du inkassera åtminstone en tum i marken, eftersom detta kommer att ge gräset en rättvis chans. En särskilt ojämn yta kan behöva rotivated, för att säkerställa att fast mark har brutits upp för gräsrötterna att arbeta sig in.

Steg 2 – Förbered jord

Slutligen, skär rena kanter mot vägar och gränser så att lagren av sod kommer att sitta prydligt mot dem. Dessa områden är där folk kommer att märka luckor, så det är särskilt viktigt att göra ett bra jobb.

Steg 3 – Köpa Sod

Nu är det dags att gödsla jorden. Glöm inte att välja ett gödningsmedel som är lämplig för den jord du har – en lokal trädgårdsmästare grupp eller butiken ska kunna ge dig råd om detta. Om du bor i ett landsbygdsområde, varför inte närma sig den lokala stabil för vissa gödsel? Vissa hästägare kommer att ge bort gratis, så att du kan få någon organisk näring i din gräsmatta för ingenting!

Steg 4 – Bevattning

För bästa resultat med en sod vinterträdgård projekt, köpa sod så nära som möjligt den tid du tänker lägga det. Helst du inte köpa sod som har skördats mer än 48 timmar sedan, och du bör lägga det inom 24 timmar efter köpet.

Steg 5 – Lägga SOD

Vattna marken innan du lägger något på det är hemligheten bakom en lyckad gräsmatta. Genomföra en slutlig inspektion av marken. Om det är frusen, vänta tills jorden har tinats, som ny sod inte kommer att kunna skicka rötter i fast mark.

Steg 6 – Mer Vattning

Du bör lägga din första rulle sod mot en väg eller gräns, för att ge en snygg finish. Starta nästa kast ett par fötter ner den första, för att likna murning. Detta gör fogarna mellan valsarna mindre märkbara. Försök att göra går så nära som möjligt, men om det är omöjligt att gå upp dem lämnar en lucka är alltid att föredra att överlappande dem. Överlappning kommer att orsaka fula stötar i gräsmattan, medan luckorna kan fyllas genom att skära lämpliga patchar från en ny rulle med en kniv.

När det har lagts, vattning sod på vintern är viktigt att hjälpa den att växa i en hälsosam gräsmatta. Gör en dagbok notera att göra detta åtminstone varje par veckor.