skäl att inte använda propan i en naturlig gasolgrill

Utomhus gas grillar såsom propan grill apparater är en vanlig apparat i USA hushåll. Även propan utomhusgrill är bekant för alla, kan du också köpa grill uppsättningar som använder naturgas. Propan gas är ofta otillförlitliga och går ut utan förvarning. Du kan få naturgas för din grill från ditt hus försörjning, så naturgas kan vara mycket mer praktiskt.

Medan de flesta gasgrillar har utformats för att användas med propan grill cylindrar är konversion relativt lätt. Naturgas är dyrare än propan, men det är det mest bekväma av alla grilltyper.

Anledningar att konvertera till naturgas

Naturgas är också renare än propan, och mindre benägna att vara orsaken till olyckor och bränder. Medan du behöver för att kontrollera en naturlig gasgrill för läckor och brister så regelbundet som en propan grill, är naturgas alternativet i allmänhet mer tillförlitlig. Det är också säkert aldrig att ta slut.

Skillnader mellan propan och naturgas Grillning

Propan gas har en högre värmevärde (BTU) än naturliga gaser såsom metan, vilket innebär att propan grill gas inte bara kan sättas in i en naturlig gasolgrill. En propan grill faktiskt bränna cirka tre gånger varmare än en med naturgas. När du laga mat på en propan grill som du har konverterat till naturgas, du behöver för att övervaka maten noga.

Även om du kan konvertera en naturgasbrännare för propan, har du många skäl att inte göra det. En propan grill utgör en större risk för säkerhet, på grund av instabilitet av gasen. Den innehåller också mer kol än en naturlig gasolgrill och är därför mer sannolikt att exponera utomhus kockar för carcinogener.

Naturgas är den vanligaste formen av gas leds in i hem och affärsområden. Propan grillar använda gas från protable cylindrar, som kan orsaka mer problem när man betänker lagring och förebyggande av olyckor.

När du konvertera till naturgas, måste du vidga munstycksöppningarna av propan grillar. Propan kräver ett mindre munstycke eftersom trycket från propån är mycket större än med naturgas. Så om du försöker använda propan med en naturlig gasolgrill kan du snabbt starta en brand.

Det har nyligen blivit möjligt att köpa grillar som accepterar både propan och naturgas, men dessa grill set, så kallade “dual fuel” grillar, kan vara dyrt, utan att ens räkna kostnaden för bränsle.