ta bort ett dörrlås i 3 steg

Du kan behöva ta bort ett dörrlås för att göra en reparation av lås, eller för att justera en dörrlås. Om du inte har en hög säkerhet eller kommersiell lås installeras av en professionell låssmed, bör du kunna ta bort de flesta hushålls lås med lätthet.

Låsplattan är den lilla bit metall hålls på plats på kanten av dörren genom två skruvar.

Delar av ett dörrlås

Höljet är det dekorativa och funktionella kåpa som täcker tarmar av låset. Den hålls på plats av två bultar eller skruvar på insidan av dina ytterdörrar. De 2 långa bultar håller höljet och de halvorna av låset tillsammans. Med hjälp av din skruvmejsel, skruva bultarna medan du håller baksidan av låset, så att den inte faller av när bultarna tas bort. I vissa dekorativa lås kan det finnas en sidospärrhake på kanten av höljet som måste tryckas ned för att frigöra höljet och visa höljes bultar. Om inga bultar är synliga, se ut på sidan av höljet för en alternativ release.

Steg 1: Ta bort låsplattan

När låsplattan är avstängd och dina bultar tas bort, dra 2 halvorna av låset rakt ut på vardera sidan av dörren. Du ser ramen av låset som håller spärren eller döda bolt kontakten kvar i hålet. Du behöver inte ta bort det om du ändrar ut hela dörrlåset. Den delen tas bort genom att dra ut från kanten av dörren där du tog bort låsplattan. Din nya lås kan eller inte passar in i hålet genom att ta bort gamla lås,. Byta nya låset är helt enkelt en fråga om att vända på processen, och är ibland lite svårare att göra. Märker hur gamla slussen kommer isär och se till att du sittplats bultarna i hålen vid byte av lås kommer att göra ersättning lättare. Dra inte åt de bultar när du gör en ersättare för att undvika beslag upp låset.

Steg 2: Ta bort bultar

Steg 3: Dra Lock Out