våra verktyg och varför vi älskar dem

Nico Rosso är en självlärd snickare som utvecklat sina färdigheter bygga bokhyllor för hans fru, romantik författare Zoë Archer. Han skriver romaner i subgenres som sträcker sig från sci-fi till post-apokalyptisk att steampunk, där han får uppfinna enheter samtidigt låta någon annan oroa sig hur man bygger dem.

11 mars är National Dyrkan av Verktyg dag, och ingen vet vem etablerade efterlevnad. Det är lämpligt på ett sätt, eftersom det är en vördnad som inte kräver en extern sponsor eller godkännande. En gång såg jag ett fotografi av en antik hammare med ett egendomligt böjda trähandtag. Beskrivningen av bilden förklarade att hantverkaren hade använt hammaren så mycket, hade handtaget nedåt för att passa hans hand perfekt. Det är hur intim förhållandet är mellan verktygs användaren och verktyget. Vi måste lita på dessa redskap, och – konstigt som det låter – som i sin tur blir de våra vänner.

Inspiration och Problemlösare

Vissa bekanta baseras på en chans möte andra vänner måste göras. Om du läser gamla snickeri böcker, eller ens moderna tidskrifter och webbplatser i ämnet, ser du att många om inte de flesta av artiklarna är på skapandet av verktyg. En resa genom en antikaffär kommer att visa dig många handgjorda plan eller mitra lådor, byggd för att passa den typ av träbearbetning görs i viss butik där de gjordes. Detta är hur den arsenal av montören är byggd. Vi omger oss med vad vi behöver för våra jobb, och vad vi inte kan köpa, vi gör.

Inlärningskurva och Långtids Hazard

När vi har etablerat en vänskap med ett verktyg, kan relationen utvecklas därifrån. Ibland verktyget fungerar som inspiration. Jag har en ficka hål jiggen och kommer att använda den specifika typen av snickerier som utgångspunkt när man planerar projekt. Eller tänk att känslan man får när du plockar upp en cirkelsåg för första gången. Alla typer av skär du kan göra kommer att tänka på och plötsligt du funderar på en ny däck för bakgården.

Från forntida till Antique till Hi-Tech

Andra tider, är verktyget av en lösning. Hur många gånger har vi gått till järnaffären för den perfekta verktyget för situationen? En bassäng nyckel är en av de unika verktyg. Särskilt efter en trång timme under en diskbänk med ett par fel slip-käken nycklar. Eller kanske vad du behöver för jobbet är en batteridriven tätningspistol för att spara dina händer från kramper. Efter att ha kämpat med fel utrustning för länge, äntligen har det bara rätt verktyg är en uppenbarelse.

Men dessa vänner är inte alltid tillförlitliga. Ibland verktyg lyda våra kommandon, andra gånger de verkar agera som de har ett sinne för sin egen. När ett pussel går off-line, vi förbanna det som om det lyssnar. Vi pratar med våra verktyg eftersom vi har bildat en förbindelse med dem, en givande och tagande. Vi måste lära våra förmågor samt det rätta sättet att hantera verktygen. Om vi ​​gör ett misstag, kan det ibland vara katastrofala. Så vi lär oss att respektera tabellen såg.

Många av oss har gamla vänner som går tillbaka till barndomen. Förhållandet mellan människa och hans verktyg är mycket äldre än så. Mänsklighetens historia spåras genom vår användning av verktyg. Dessa poster var så uppskattad, människor begravdes med dem. När vi talar om stenen, brons och järnåldern, är det i förhållande till vad vi gjort våra verktyg ur. Några av dessa tidiga enheter är så grundläggande att vi använder samma mönster nu.

Material kan ändras genom tiden – titan i stället för järn, eller polymerer i stället för trä – men konceptet är detsamma. Eftersom hantverkaren första grundläggande verktyg förblir desamma. Deras händer.

Till denna dag, nästan alla verktyg vi använder – AC eller batteri eller muskeldrivna – är en förlängning av våra händer. Vissa använder även vikten av hela vår kropp, som med de gamla bröstet stagade hand vev borrar. När vi går gångarna av järnaffären, plocka upp de verktyg testar vi hur det kommer att passa in i vår handflata och fingrar. Det första kontakt är det första handslag mellan vänner.

Vi har alla hört denna fras: “. Han vet att det som baksidan av handen” Om det hammarskaft jag nämnde tidigare passa perfekt i hantverkare hand, kan du satsa han visste att verktyget mycket väl. Och tillsammans hade de en lång och produktiv vänskap.