målad fransk möbler: hur man Refinish

Om du hittar målade franska möbler andra sidan, till exempel från en antikaffär, kan det hända att tillståndet kan hindra dig från att göra ett köp. Det är värt att föreställa sig hur möbeln ursprungligen såg eller vad det kan se ut om man tar stegen för att återställa den. Genom att följa några steg, kommer du att finna att processen med lackering möbler är inte så svårt som det först verkar.

Börja med att förbereda det område där du tänker arbeta. Om möjligt, arbeta utanför för att förhindra problem med rök. Sprid droppe dukar över golvet och se till att området är väl ventilerat. Samla alla de verktyg som krävs för att slutföra uppgiften, inklusive en ansiktsmask för att skydda dig från damm och rök.

Steg 1 – Förbered

Noggrant applicera färgborttagningsmedel på hela ytan av den målade franska möbler med en pensel. Lämna den på plats i enlighet med de instruktioner, som inte bör vara längre än 15 minuter. Följ denna genom att skrapa bort all färg eller bets med en plastspatel. Undvik att använda några metallverktyg eftersom de kan skada träet. Använd en trasa för att rengöra överskottet färgborttagningsmedel från möblerna.

Steg 2 – Strip Paint

Du kommer att behöva sand målade franska möbler för att avlägsna eventuella kvarvarande yta från ytan och jämna ut. Grus nivå som du använder beror på vilken typ och skick målade franska möbler. Till exempel, om det finns känsliga eller intrikata mönster i träet, använd en fin sandpapper. Men om det har tjockt målat, kommer en grövre korn vara nödvändig. Bär masken under denna process för att undvika att andas in damm. När du är klar, torka av möblerna med en mjuk fuktig trasa för att avlägsna de resulterande partiklarna.

Steg 3 – Sand Down Surface

Se till att färgen eller bets som du tänker använda skakas kraftigt för att säkerställa att ingen av färgen har lagt sig. Detta kommer att hjälpa dig att uppnå en jämn färg. Applicera ämnet med en pensel, undvika dropp och ojämn färg genom att inte överbelasta penseln. Dessutom bör man torka-torka av pensel mot en ren yta för att avlägsna eventuella lösa borst. Fylla i ansökan över hela objektet av möbler och låter det torka innan anbringande av en andra beläggning, om så är nödvändigt. Lämnar den torka kommer också att ge dig en bättre uppfattning om slut färg.

Steg 4 – Lägg till Färg

Efter färgen har tillämpats, kommer du att vara i stånd att skydda din målade franska möbler. Detta är lätt att uppnå med ett polyuretanbaserat klarlack, som kommer att skydda ditt arbete genom att fungera som ett tätningsmedel. Applicera rockar jämnt med hjälp av en pensel och låta varje att belägga att torka innan en annan.

Steg 5 – Tillämpa Skydd