reparera en sprucken avfasade glas spis skärm

Om du kommer att kunna reparera en sprucken avfasade glas spis skärmen kommer att bero på omfattningen av sprickan, var på skärmen det ligger och din erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Om sprickan är liten, kan det hanteras effektivt, men om det är omfattande, kan de åtgärder du tar undermineras av konstant uppvärmning av den öppna spisen, och en ersättare kan vara ett bättre alternativ.

Beslutet att reparera eller byta ut en skärm kan också bero på om den öppna spisen har en eller flera rutor i konstruktionen. Om din eldstad har flera rutor och det finns bara en spricka på en av dem, som ersätter den en ruta kan vara bäst. Men om det är en enda ruta och sprickan är hanterbar, är gör-det-själv reparera ett alternativ.

För att reparera ett glas eldstad skärm, först rengöra glaset noggrant kring spruckna området, låter det torka helt. Detta kommer att underlätta ditt arbete och hjälpa dig att undvika nedskärningar.

För det andra, köpa en värmetåligt glas lim, såsom en hög temperatur RTV (rumstemperatur vulkanisering) silikon som kan motstå temperaturer så höga som 600 grader Fahrenheit. Häftmassa du ska torka klart. Följ anvisningarna på produkten för rätt mängd att använda i förhållande till sprickan.

Nästa anbringa ett glas reparation bro över spruckna området med hjälp av spännskruvar för att tillämpa en tillräcklig mängd tryck medan limmet torkar. Återigen, följ alla riktningar noggrant.

Det sista steget är att avlägsna eventuellt överskott av harts när limmet är helt torrt med en rakkniv eller en lim borttagning produkt.

Tänk på att, som med eventuella reparationer i samband med VVS, värme och luftkonditionering och ventilation, material inblandade kanal eller innehålla beståndsdelar som, om de används felaktigt, kan orsaka problem i framtiden, så se noga följa anvisningarna i alla reparationsmaterial som du använder.